Bramborová buchta podle naší babči
Bramborová buchta, za kterou se skrývá v podstatě bramborák pečený v troubě, proložený uzeným masem a podávaný s kysaným zelím. Pečte pěkně do zlatova, aby jste se nepřipravili o křupavou kůrčičku.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 381 kJ / 4 393 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 223,14 g |
Tuky | 248,92 g |
Vláknina | 60,28 g |
Cholesterol | 994 mg |
Sodík | 11,03 g |
Sůl | 26,02 g |
Sacharidy | 289,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do mísy nastrouháme oloupané syrové brambory na jemném struhadle.
Krok 2: Na sádle osmažíme cibulku do zlatova a přidáme k bramborám. Zhruba 1/3 uzené krkovice nakrájíme na kostičky a zbylé 2/3 na plátky.
Krok 3: Kostky uzeného masa přidáme spolu se škvarky k bramborám, přidáme vejce, kypřicí prášek a zamícháme.
Krok 4: Dle potřeby zahustíme moukou či naředíme mlékem tak, aby vzniklo těstíčko jako na bramborák. Osolíme, opepříme a přidáme majoránku.
Krok 5: Pekáč vymažeme sádlem a vlijeme polovinu těsta. Na to poklademe plátky uzeného a přikryjeme zbylým těstem.
Krok 6: Pečeme v předehřáté troubě na 220 °C asi 20 minut, aby se směs zatáhla a poté snížíme teplotu na 180 °C a dopékáme dalších 25-30 minut nebo do zlatova.
Krok 7: Mezitím uvaříme kysané zelí, dochutíme dle chuti a zahustíme cibulovou zásmažkou. Na cibulovou zásmažku rozpustíme sádlo, orestujeme cibuli a přisypeme hladkou mouku. Upražíme světlou jíšku a vmícháme do zelí.
Krok 8: Upečenou bramborovou buchtu podáváme s kysaným zelím.
Zveřejněno 28. 11. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramborová buchta podle naší babči
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4Y30
Moje poznámka
Bramborová buchta podle naší babči
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4Y30
Nejnovější recepty
Gravlax vejce
Přidáno před 8 hodinami
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno před 18 hodinami
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno před 21 hodinami
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno před 23 hodinami
Litý meruňkový koláč s ostružinami
Přidáno před 23 hodinami
Odlehčená salámová pomazánka
Přidáno 1. 5. 2025 04:13
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí větrníky
Nanina před 7 hodinami
Litý perník
Lenka Sedlackova před 9 hodinami
Pomazánka z červené řepy s křenem
monyss před 9 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
káťa před 9 hodinami
Hokaido pomazánka s Cottage sýrem
gabrus před 9 hodinami
Rajská omáčka
Nikki1 před 9 hodinami
Čočka na kyselo
ivankavlastik77 před 10 hodinami
Banánová bábovka
Weer8 před 10 hodinami
Pomazánka z vepřové konzervy
RabaRoman před 11 hodinami
Povidlové šátečky bez kynutí
Hahan před 11 hodinami
Tématické fráze:
recept na bramborovou buchtu,
buchta z bramborového těsta,
výborná bramborová buchta,
buchta z vařených brambor,
bramborová buchta-recept,
bramborová buchta výborná,
brambova buchta,
buchty z bramborového těsta,
bramborova buchta s cuketou,
recepty na bramborovou buchtu,
bramborovabuchta,
bramborova buchta se zelim,
babicina bramborova buchta,
braborova buchta,
jak se dela bramborova buchta,
bramborová buchta od babičky,
bramorová buchta,
branborová buchta,
dobra bramborova buchta,
recept bramborovou na buchtu
Suroviny:
brambory,
vejce,
krkovice uzená,
škvarky,
česnek,
cibule,
kypřící prášek,
sůl,
pepř mletý,
majoránka,
mouka hladká,
mléko,
sádlo,
zelí kysané,
cibule,
sádlo,
mouka hladká,
sůl,
cukr
Komentáře (16)
Jendo, mám ráda Tvé humorné receptíky - piš častěji!
recept bude jistě dle uvedených ingrediencí chutný. Ale postrádám zde použité množství brambor, nedovedu to odhadnout.Přestože je recept obšírně popsán, gramáž brambor zde nejní uvedena, (brambory podle potřeby)mi nepomohou v odhadu. Mohl by někdo poradit? Děkuji