Rošťáci z vepřového masa
Smažení rošťáci bývali dříve obrovský hit. Zavzpomínejme na ně i dnes. Základem je skvěle ochucená marináda a kvalitní vepřové maso. Maso jen naklepete, naložíte ho do marinády a na pár dní uložíte do lednice. Pak už stačí jen minutková úprava na pánvi, a rošťáci jsou hotoví.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 483 kJ / 355 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 20,12 g |
| Tuky | 17,63 g |
| Vláknina | 3,99 g |
| Cholesterol | 518 mg |
| Sodík | 4,50 g |
| Sůl | 11,50 g |
| Sacharidy | 28,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso očistíme, nakrájíme na plátky a naklepeme. Česnek oloupeme, umyjeme a prolisujeme.
Krok 2: V hlubokém talíři rozšleháme 2 vejce, lžičku soli, půl lžičky pepře, lžíci sójové a worcesterové omáčky, hořčici, solamyl a 3 stroužky prolisovaného česneku.
Krok 3: Vznikne tak marináda, ve které namočíme plátky masa a uložíme je do uzavíratelné krabičky. Zbylou marinádou maso ještě přelijeme, krabičku zavřeme a uložíme do lednice na 3–4 dny.
Krok 4: V pánvi rozehřejeme olej a plátky masa v něm usmažíme dozlatova (zhruba 5 minut z každé strany). Délka smažení závisí na velikosti plátků.
Krok 5: Podáváme třeba s hranolky nebo kroketami.
Zveřejněno 7. 12. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rošťáci z vepřového masa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L5pp
Moje poznámka
Rošťáci z vepřového masa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L5pp
Nejnovější recepty
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 4 hodinami
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 6 hodinami
Brynzové halušky
Přidáno před 8 hodinami
Sýrové placky
Přidáno před 11 hodinami
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 12 hodinami
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 13 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Květáková polévka
Eva_H před 18 minutami
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 2 hodinami
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 3 hodinami
Svačinové sendviče
Kajkajak před 3 hodinami
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 4 hodinami
Jarní salát
Kajkajak před 5 hodinami
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 5 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 6 hodinami
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 6 hodinami
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 6 hodinami
Tématické fráze:
vepřové řízky roštáci,
rostaci nalozene maso,
roštaci recept,
rošťáci,
recept na rošťáky,
naložené maso rošťáci,
naložené vepřové maso,
recept rošťáci,
naložené vepřové maso recepty,
nakladane veprove maso,
maso na roštáky,
nakládaní rošťáci,
řízek rošťák,
kotlety rošťáci,
maso rošťák,
roštaky,
rošťáky z vepřového masa,
vepřový řízek rošťák,
recepty roštaci,
vepřové roštaky
Suroviny:
kotleta vepřová,
česnek,
omáčka sojová,
vejce,
pepř mletý,
solamyl,
sůl,
omáčka worcesterová,
hořčice,
olej
Komentáře (9)
promííííň
Za rošťáky ti dávám 3.bod
Díky za postřeh Rebeko ,ale recept je to můj
M.
Pěkné, Martino