Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 877 kJ / 1 644 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 31,02 g |
| Tuky | 154,51 g |
| Vláknina | 5,96 g |
| Cholesterol | 290 mg |
| Sodík | 2,30 g |
| Sůl | 5,31 g |
| Sacharidy | 30,03 g |
Postup přípravy
Krok 1: Žampionům odstraníme nohy a upotřebíme je jinak, např. do polévky.
Krok 2: Mascarpone promícháme se směsí čubrica a na co nejmenší kostičky nakrájeným sýrem feta.
Krok 3: Naplníme žampiony a odložíme.
Krok 4: Ve vyšší široké pánvi zahřejeme olej, do kterého jsme přidali sušené oregano, sušený tymián, sezamová semínka, sekané chilli papričky, pepř, cukr, citrónovou šťávu a podrcený bobkový list.
Hladina oleje v pánvi by v tuto chvíli měla sahat cca do poloviny výšky žampionových kloboučků. Rozpálený olej mírně osolíme. Krok 5: Do oleje vložíme naplněné žampiony a opečeme je dozlatova. Pohybem pánve přeléváme vroucí olej přes horní okraj s náplní. Krok 6: Opečené žampiony překládáme do ploché mísy a poté je zalijeme horkým olejem a kořením z pánve. Krok 7: Přidáme nasekaný česnek a případně ještě tolik oleje (nyní již např. slunečnicového), aby byly kloboučky skoro ponořené. Krok 8: Necháme vychladnout, přikryjeme a vložíme do ledničky, kde necháme cca 5 dní marinovat. Krok 9: Podáváme s čerstvým pečivem.
Hladina oleje v pánvi by v tuto chvíli měla sahat cca do poloviny výšky žampionových kloboučků. Rozpálený olej mírně osolíme. Krok 5: Do oleje vložíme naplněné žampiony a opečeme je dozlatova. Pohybem pánve přeléváme vroucí olej přes horní okraj s náplní. Krok 6: Opečené žampiony překládáme do ploché mísy a poté je zalijeme horkým olejem a kořením z pánve. Krok 7: Přidáme nasekaný česnek a případně ještě tolik oleje (nyní již např. slunečnicového), aby byly kloboučky skoro ponořené. Krok 8: Necháme vychladnout, přikryjeme a vložíme do ledničky, kde necháme cca 5 dní marinovat. Krok 9: Podáváme s čerstvým pečivem.
Zveřejněno 10. 2. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Marinované žampiony s jemnou sýrovou náplní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Xnr8
Moje poznámka
Marinované žampiony s jemnou sýrovou náplní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Xnr8
Nejnovější recepty
Domácí datlová pasta
Přidáno před 3 hodinami
Rychlá a výborná majonéza z vařených vajec
Přidáno před 4 hodinami
Teplý fazolový salát s mrkví a kapustičkami
Přidáno před 4 hodinami
Ořechová vosí hnízda podle Josefa Maršálka
Přidáno před 8 hodinami
Štrúdl s jablky podle maminky
Přidáno před 17 hodinami
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tvarohová štola
Pavlina3 před 6 minutami
Vepřové nudličky v pikantní omáčce s houbami a sýrem
Jan Nemec před 13 minutami
Rychlé a snadné vepřové nudličky - fofr večeře
Trol60 před 55 minutami
Pravý vepřový guláš
Sima1996 před 1 hodinou
Výborný piškotový korpus na dorty
lenkadra před 1 hodinou
Vanilkové rohlíčky
PetraLA před 2 hodinami
Perníčky podle Mišky Kuličky
Janinka1135 před 3 hodinami
Krůtí maso na kari se smetanou
josef.ridic před 3 hodinami
Rýžový nákyp
josef.ridic před 3 hodinami
Jablečný koláč našich babiček
[email protected] před 4 hodinami
Tématické fráze:
náplň do žampionu,
náplně do žampionů,
sýrová náplň do papríček,
marinované žampiony,
plněné a marinované žampiony,
řecká sýrová směs,
žampiony v lednici,
marinované plněné žampióny,
marinované brambory s žampiony,
zampiony po recku,
predkrm zampiony po v řecku,
plněné žampiony řecký recept,
zampionova napln,
náplň do žampiony,
náplň do papricek,
speciality ze žampionů,
grilované žampiony,
žampiony plněné mascarpone,
žampiony naplněné sýrem marinované v olivovém oleji,
recept žampiony mascarpone
Suroviny:
žampióny,
mascarpone,
sýr feta,
čubrica,
olej olivový,
koření oregáno sušené,
tymián sušený,
semínka sezamová,
chilli paprika čerstvá,
pepř mletý,
cukr,
šťáva citronová,
bobkový list,
česnek,
sůl
Komentáře (21)
včera odpoledne jsem koupila žampiony,podle tebe udělala a už odpočívají v lednici. Dám vědět jak chutnali.