Hanácké vdolky - z pořadu Babicovy dobroty
Jemné, plné tvarohové nádivky a posypané drobenkou, takové jsou hanácké vdolky z tohoto receptu. S kynutým těstem si poradíte i díky našemu návodu, takže se nemusíte obávat. A vykouzlíte takové vdolky, po kterých se doma jen zapráší.
Suroviny pro 20 kusů
20kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 26 313 kJ / 6 289 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 99,66 g |
Tuky | 299,45 g |
Vláknina | 21,88 g |
Cholesterol | 1,73 g |
Sodík | 3,46 g |
Sůl | 8,56 g |
Sacharidy | 787,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mouku smícháme se solí, přidáme žloutky. Cukr rozpustíme ve vlažném mléce a přidáme do mísy spolu s rozpuštěným máslem.
Krok 2: Nakonec přidáme kvasnice a zaděláme těsto, které po zamíchání v míse ještě prohněteme na vále a dáme zpět do mísy vykynout.
Krok 3: Mezitím připravíme nádivku. Všechny suroviny na nádivku smícháme a necháme odležet.
Krok 4: Vykynuté těsto rozdělíme na dvacet dílků, naplníme tvarohovou náplní a uzavřeme, dáme na plech a skleničkou utvoříme v koláči důlek, do kterého dáme povidla.
Krok 5: Posypeme drobenkou, kterou jsme vytvořili smícháním všech surovin dohromady a potřeme rozšlehaným vejcem.
Krok 6: Vyskládáme na plech vyložený pečicím papírem a vložíme do trouby. Pečeme na 200 °C 10 - 15 minut.
Krok 7: Po upečení koláče pokapeme rozpuštěným máslem a potřeme i kraje koláčů, pocukrujeme.
Zveřejněno 3. 5. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hanácké vdolky - z pořadu Babicovy dobroty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A6v1
Moje poznámka
Hanácké vdolky - z pořadu Babicovy dobroty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A6v1
Nejnovější recepty
Lehký bramborový salát s čerstvou zeleninou
Přidáno před 6 hodinami
Nejlahodnější sušené švestky
Přidáno před 11 hodinami
Buřtíkové plátečky s bramborem
Přidáno před 15 hodinami
Kuřecí minutka se sázenými vejci
Přidáno před 21 hodinami
Hovězí kližka na smetaně v pomalém hrnci
Přidáno před 21 hodinami
Mořská štika v křupavé bylinkové krustě
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová pečeně na tymiánu
E. J. K. před 1 minutou
Majonézové rohlíky
Annanas před 1 hodinou
Voňavý chléb s česnekem
Annanas před 1 hodinou
Svíčková na smetaně
Pozde před 3 hodinami
Hovězí na pepři
Pozde před 3 hodinami
Pečená švestková povidla
Fitulka před 3 hodinami
Francouzské brambory
jjj82 před 4 hodinami
Mleté maso s rýží a rajčaty z jedné pánve
Uttinka před 4 hodinami
Obyčejný hrnkový chleba
Lucie Hertlova před 4 hodinami
Rychlá houbovo-kmínová polévka s krupicovými nočky
essinKa před 7 hodinami
Tématické fráze:
vdolky,
vdolky recept,
hanácké koláče,
hanácký vdolek,
babicovy dobroty recepty,
české vdolky recept,
babicovy dobroty recepty poslední díl 20.11,
babicovy dobroty moravske kolace,
hanácké koláče babica,
babicovy dobroty recepty 2012,
recept na vdolky,
moravské vdolky,
domácí vdolky,
babicovy koláče,
babicovy dobroty recepty poslední díl,
babicovy dobroty koláče,
babicovy dobroty poslední díl,
babicovy dobroty recepty kolace,
babicovy recepty,
babicovi dobroty 25 11 2012
Suroviny:
mouka polohrubá,
mléko,
žloutek,
droždí čerstvé,
cukr,
máslo,
sůl,
tvaroh,
citron,
cukr vanilkový,
cukr moučkový,
vejce,
rozinky,
povidla švestková,
máslo,
cukr moučkový,
mouka polohrubá,
cukr vanilkový,
vejce,
máslo,
cukr moučkový
Komentáře (39)
Těsto super dělá se s ním jedna báseň.Pním je i hustým van.pudinkem. a nahoru povidla..