Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Závin z listového těsta s červenou řepou - příloha k pečenému masu

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Náročný

Suroviny

Porce: 3 - 4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 392 kJ /
811 kcal
Bílkoviny6,88 g
Tuky53,57 g
Vláknina6,60 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 74 mg
Sůl0,15 g
Sacharidy72,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Příprava náplně: Červenou řepu si oloupeme a nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle. Krok 2: Jablko oloupeme a nakrájíme na drobnější kostičky. Krok 3: Na větší pánvi např. woku rozehřejeme olej, přidáme cukr, za stálého míchání upražíme světlý karamel, přidáme nakrájenou cibuli, chvilku osmahneme a přidáme nastrouhanou řepu. Krok 4: Osolíme, přidáme trochu vody, kmín, pepř, zakápneme octem a pod pokličkou dusíme zhruba 5 minut. Krok 5: Pak vmícháme jablka nakrájená na kostky a ještě chvíli dusíme, až do úplného odpaření tekutiny. Krok 6: Odstavíme a necháme vychladnout. Krok 7: Listové těsto rozválíme na obdélník, středem na délku položíme pás nádivky a těsto přes ni přehneme z obou stran. Já připravila 2 menší záviny. Krok 8: Dáme je na plech s teflonovou fólií nebo papírem na pečení, povrch potřeme rozšlehaným vejcem, vložíme do trochu více předehřáté trouby a upečeme. Krok 9: Teplotu trouby asi po 10 - 15 minutách - po zapečení těsta, trochu snížíme a záviny dopečeme. Stupně nepíšu, mám plynovou troubu.

Pak nakrájíme na řezy, podávala jsem teplé.

Zveřejněno 21. 2. 2012

Poznámka autorky Merylas

Zdroj receptu: Kuchařka Jak šmakuje Moravskoslezsko? Recept je od paní Heleny Felbrové.

Trochu jsem si ho poupravila, v původním receptu se taky nedával ocet a pepř, a místo vodou se řepa zalila 1 dl červeného vína a mohlo se ještě dochutit citrónovou šťávou.

Závin se hodí jako příloha hlavně k pečené drůbeži.

Zkusila jsem do části nádivky vmíchat trochu Solamylu, řepa držela víc pohromadě, ale nebyla tak nadýchaná a vypadala sklovitě.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EGGl

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EGGl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Všem děkuji za milé komentáře, budu ráda, když vyzkoušíte:-K

dobrý nápad :yes:

Maruško - krásná a zajímavá příloha:yes::-)+8

:yes:+3:yes:Tahle príma příloha se mi líbí:-K

Nevšední a moc lákavá kombinace! :-p
Dávám bodík :yes: a určitě vyzkouším!!! :-*

Senza nápad :yes::yes::yes::-p:-p:-p

Tématické fráze:
karpačo s červené řepy, štrůdl s červenou řepou, jak šmakuje moravskoslezsko recepty, štrúdl z červené řepy, jak dlouho se peče závin, příloha k pečeným žebrům, jak šmakuje moravskoslezsko, délka vaření červené řepy, slaný štrůdl s červenou řepou, karpačo z pečené červené řepy, štrudl červená řepa, závin z řepy, příloha k pečeně u kureti, štrůdl s řepou, jak dlouho pect závin, jak dlouho se peče listové těsto, červená řepa k masu, jak šmakuje moravskoslezsko kniha, slany strudl s repou, délka pečení zavinu

Suroviny:
těsto listové, řepa červená, cibule, jablko, olej, cukr krupice, sůl, kmín drcený, pepř, ocet, vejce

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu