Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 20 435 kJ / 4 884 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 349,70 g |
| Tuky | 337,82 g |
| Vláknina | 12,55 g |
| Cholesterol | 2,08 g |
| Sodík | 5,20 g |
| Sůl | 12,79 g |
| Sacharidy | 106,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: V telecí hrudi si nožem vytvoříme kapsu. Masíčko jemně posolíme a necháme odležet než uděláme nádivku.
Krok 2: Prorostlou slaninu nakrájíme na kostičky a chvilku opečeme a přidáme nákrájená játra na drobné kostičky. Všechno osmahneme, stáhneme z ohně a necháme dvě minuty odpočinout, pak přidáme protlačený česnek. S česnekem již nesmažíme. Necháme vychladnout.
Krok 3: Nakrájíme rohlíky, spaříme horkým mlékem, necháme vychladnout, případně přebytečné mléko vymačkáme! Přidáme nakrájenou petrželku, jemně osolíme, hodně opepříme, promícháme a přidáme osmahnutá játra a vajíčko.
Krok 4: Telecí hruď dosolíme, naplníme nádivkou, otvor zašijeme a dáme na rozpálené máslo do pekáče. Lehce pomalu opečeme! Méně zručné kuchařky doporučuji přidat olej do másla, aby se nepřipálilo a pak opékat masíčko.
Krok 5: Přidat vodu ,přikrýt a péct v troubě na 180 stupňu cca 1,5 hodiny, kontrolovat a polévat výpekem každých 20 minut. Otočit a zkusit, jestli se dá vybrat kost z masa, pokud ne, tak péct dál!
Krok 6: Pokud už vám půjde z masíčka vybrat kost, je maso propečené! Když máte rádi hodně měkounké masíčko, doporučuji ještě dobrou půlhodinku přidat!
Krok 7: Vybrat, nechat skoro vychladnout a nakrájet. Horké se to špatně krájí, bude se to rozpadat, tak jak se to stalo mně (fotky). Telecí hruď je takové podřadnější masíčko, ale je velice chutné.
Zveřejněno 2. 3. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Plněná telecí hruď
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rXpp
Moje poznámka
Plněná telecí hruď
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rXpp
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Vanilkové pralinky
Přidáno před 1 hodinou
Staročeský kuba
Přidáno před 4 hodinami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 5 hodinami
Marinovaná kuřecí játra v omáčce se zeleninou
Přidáno před 8 hodinami
Sýrová pomazánka podle ČSN
Přidáno před 10 hodinami
Vánoční oplatky
Přidáno 17. 12. 2025 13:26:45
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vídeňské brambory
poirotka před 35 minutami
Nepečené Lotus kuličky
Mich4el před 1 hodinou
Muffiny s kousky čokolády
ZoeRumpikova před 3 hodinami
Kokosovo-pomerančové crinkles sušenky
veronika_straka před 3 hodinami
Těsto na pizzu
Filomenka před 3 hodinami
Šunkofleky
veronika_straka před 4 hodinami
Skořicové rohlíčky
Noumik před 4 hodinami
Vepřové kostky po bratislavsku
BinaSa před 5 hodinami
Bílkový chlebíček
Jajav před 6 hodinami
Zelná polévka strýce Jiřího
Vaha 1972 před 7 hodinami
Tématické fráze:
plněné telecí,
hruď,
nadívané telecí hrudí,
telecí maso hrudí recepty,
recepty telecí,
plněná telecí kapsa,
vaření telecí hrudí s nádivkou,
telecí s nádivkou,
hovězí hrudí bez kosti recepty,
telecí recept,
telecí maso hrudí,
telecí kapsa s nádivkou,
telecí maso pomalu pečené,
telecí maso s nádivkou,
teleci pecene s nadivkou,
telecí kapsa,
teleci plnena ledvina,
telecí plněné,
plněné hovězí hrudí,
plněna teleci
Suroviny:
hruď telecí,
játra telecí,
rohlík,
slanina,
olej,
mléko,
česnek,
nať petrželová,
pepř černý,
máslo,
vejce
Komentáře (18)
Je to zoufalé, a čím dál více nás chtějí krmit jenom unifikovanou stravou typu hamburgr a kuřata!Tím odpadem co nabízejí supermarkety a hypermarkety, ať se krmí sami!
ještě, že stolujeme a vaříme po svém