Opičí sádlo
Připravte se na výlet do kuchyně minulosti, kde každá pochoutka má svůj příběh a každé sousto je milovaným pamětníkem doby. I obyčejné sádlo se dá upravit do podoby mnoha chutí podle přidaného koření a česnek to vždy jistí!
Postup přípravy
Krok 1: Sádlo rozehřejeme ve vyšším hrníčku (jako bychom na něm něco chtěli smažit), vsypneme kmín a vypneme.
Krok 2: Po chvíli opatrně vmícháme rozetřený česnek podle chuti - pokud je sádlo rozehřáté hodně, po přidání česneku pění a má snahu utéct z hrníčku. Podle chuti osolíme a necháme vychladnout.
Krok 3: Mažeme na čerstvý chlebík - chutná jako sádlo podpečínkové.
Zveřejněno 9. 1. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Opičí sádlo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gQlG
Moje poznámka
Opičí sádlo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gQlG
Nejnovější recepty
Zapečený květák s chorizovou krustou
Přidáno před 11 hodinami
Cuketovo-dýňová omáčka s koprem
Přidáno před 11 hodinami
Zapečené plátky patizonu
Přidáno před 11 hodinami
Staročeské čápy s mákem, švestkami a zakysanou smetanou
Přidáno před 11 hodinami
Piškotové řezy s tvarohovým krémem a ostružinovým přelivem
Přidáno před 11 hodinami
Grilované masovo-zeleninové špízy s bouchaným bramborem
Přidáno před 11 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosové Raffaello řezy
Andreamamene před 6 hodinami
"Anglická" kořeněná marmeláda ze špendlíků
petrjkt před 6 hodinami
Uzené vepřové koleno na rybízu a zázvoru v pomalém hrnci
zewlbeastboy před 7 hodinami
Krkovička z trouby
Viera19@seznam.cz před 8 hodinami
Džem z červeného rybízu
douver před 9 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z pánve
pesmax před 9 hodinami
Ostružinový džem
ivona.gresova@seznam.cz před 11 hodinami
Plněné papričky podle mé babičky
k.chytka@gmail.com před 12 hodinami
Provensálská vepřová kýta
E. J. K. před 12 hodinami
Staročeský bedlový kuba
NIDEC před 12 hodinami
Tématické fráze:
česnek v sádle,
opičí chléb,
opičí chleba,
sádlo pění,
sádlo na chleba,
opičí chleba recept,
váha jednoho rohlíku,
staré sádlo,
při smažení pění sádlo,
česnek se sádlem,
česnek se solí a sadlem,
na sádle,
staré sádlo,
proc peni sadlo,
sádlo při škvaření pění,
sádlo škvaření pění,
opičí maso,
cesnek v soli a sadle,
chleba se sadlem,
česnek v sadle recept
Suroviny:
sádlo,
kmín drcený,
česnek,
sůl
Komentáře (71)
Pokud sádlo vyzkoušíš, přeji, ať chutná
magdalenka: věřím, u nás frčí taky, takže ho nedělávám moc často
Ale jinak máš pravdu...když ono jim tak hezky chutná
Cat a cesnak mi robí šarapatu iba vo večerných hodinách, alebo aj napr. na raňajky.
(Já si nedala, česnek mi poslední dobou nedělá moc dobře....a jak to vonělo, jen jsem naprázdno polykala
magdalenka: doufám, že bude chutnat!
Určitě máš ještě v zásobě nějaký dobrý recept - nerecept, tak sem s ním
Merylas - že všeho s mírou? To určitě nějakého Míru na dlabanec utáhneš.
výborný tip
děkuji ti za něj, milá catt
tímto udělám hlavně manžílkovi ohromnou radost..ten to miluje