Třešňový kompot + jak zavařovat v horkovzdušné troubě
Sezóna šťavnatých třešní je v plném proudu a před nejedním z nás stojí otázka, jak celou úrodu zužitkovat. Jedním z nejoblíbenějších postupů je kompot. My si navíc ukážeme, jak si zavařování ulehčit a zjednodušit pomocí horkovzdušné trouby.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 021 kJ / 1 200 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 5 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 300,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 3. 5. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Třešňový kompot + jak zavařovat v horkovzdušné troubě
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yLz
Moje poznámka
Třešňový kompot + jak zavařovat v horkovzdušné troubě
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yLz
Nejnovější recepty
Polévka z červených paprik
Přidáno před 3 hodinami
Zeleninová polévka s cizrnou a smetanou
Přidáno před 5 hodinami
Bezinkový sirup
Přidáno před 5 hodinami
Omáčka na špagety s cuketou
Přidáno před 5 hodinami
Aronie griotka a sirup
Přidáno před 7 hodinami
Dýňová marmeláda s džusem
Přidáno před 17 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlý švestkový koláč
Miroslav73 před 2 hodinami
Moje vaječná pomazánka
Miroslav73 před 2 hodinami
Naložená sušená rajčata ze sušičky
petvset před 4 hodinami
Cizrnový salát se zeleninou a tuňákem
TondaJ před 4 hodinami
Černé jeřabiny - aronie - na způsob brusinek
Hanka6677 před 4 hodinami
Tříbarevný tvarohový koláč
marunda před 4 hodinami
Vepřové maso s kapustou
LucieBicanova před 6 hodinami
Pestrý zeleninový salát s nivou a lehce pikantní zálivkou
Eva z HK před 7 hodinami
Medové kokosové rohlíčky
Danna před 7 hodinami
Kynutý knedlík
RadkaaK před 8 hodinami
Tématické fráze:
zavarovani tresni,
jak zavařit třešně,
zavařování okurek v troubě,
zavařování třešní recept,
zavařujeme třešně,
zavařené třešně,
zavařování broskví v troube,
zaváření třešní,
recept na zavařování třešní,
třešně zavařování,
zavarovani dyne v troubě,
nálev na zavařování třešní,
nálev na třešně,
zavařování třešně,
recept na zavarene tresne,
zavařování v troubě na plechu,
zavařování s mikrovlnou troubou - meruňky,
jak dlouho se zavařují třešně,
nalev na zavaření třesni,
zavařování okurek v elektricke troubě
Komentáře (30)
Ale na horkovzduch nezavařuju, jen na oba ohřevy, ventilátoru je podle mne na toto škoda. Utěrku na dno dávám vždy a sklenice se nesmějí vzájemně dotýkat.
po zakoupení nového sporáku se sklokeramickou deskou jsem musela opustit používání zavařovacího hrnce. Mám horkovzdušnou troubu ovšem bez možnosti volby jen spodního ohřevu.
Při zavařování se mi osvědčil tento postup.Na hlubší plech naskládat sklenice tak, aby se nedotýkaly. Nalít na plech 2 hrnky vody ( cca 2 cm ). Zapnout troubu na 200 stupňů, po 15 minutách snížit teplotu na 150 stupňů. Po 20 minutách snížit teplotu na 80 stupňů a za 25 minut vytáhnout. Takto se zavařuje v naší rodině od roku 2000 a 99% zavařenin chytne. Je důležité dbát na čistotu sklenic a víček. Sklenice před použitím nechám v troubě vysterilovat (na 150 stup. cca 5 minut). Do vody, ve které vyvařuji víčka přidám trochu Petolu. Sklenice po vytažení z trouby neobracím.