Domácí sušená rajčata TOP
Uschovejte do skleniček skutečné léto. Ať už cherry nebo keříková, zralá rajčata budou mít díky sušení ještě intenzivnější chuť. Tuhle dobrotu mlsejte jen tak, nebo ji použijte do salátů či k těstovinám.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 682 kJ / 163 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,50 g |
Tuky | 1,00 g |
Vláknina | 8,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 35 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 30,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rajčata rozřízneme napříč. Naskládáme je na plech, osolíme, přidáme bylinky a vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C.
Krok 2: Pokud chceme docílit skvělého výsledku, musíme dodržet následující postup:
180 °C - 20 minut
160 °C - 20 minut
140 °C - 20 minut
120 °C - 20 minut
100 °C - 20 minut
mezi jednotlivými změnami teplot otevíráme vždy troubu na 2 minuty, aby se zchladila o 20 °C. Krok 3: V horkovzdušné troubě můžeme dělat i několik plechů najednou. Krok 4: Pokud chceme sušená rajčata uskladnit, naložíme je do sklenice plné olivového oleje až po okraj a přidáme hrst čerstvé bazalky. Vydrží klidně i rok, bazalka pustí vůni a chuť.
180 °C - 20 minut
160 °C - 20 minut
140 °C - 20 minut
120 °C - 20 minut
100 °C - 20 minut
mezi jednotlivými změnami teplot otevíráme vždy troubu na 2 minuty, aby se zchladila o 20 °C. Krok 3: V horkovzdušné troubě můžeme dělat i několik plechů najednou. Krok 4: Pokud chceme sušená rajčata uskladnit, naložíme je do sklenice plné olivového oleje až po okraj a přidáme hrst čerstvé bazalky. Vydrží klidně i rok, bazalka pustí vůni a chuť.
Zveřejněno 6. 9. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí sušená rajčata TOP
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n6Z5
Moje poznámka
Domácí sušená rajčata TOP
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n6Z5
Nejnovější recepty
Korejský salát z okurek
Přidáno před 2 hodinami
Tortilly z přebytkového kvásku
Přidáno před 4 hodinami
Kuřecí kousky v domácí Sweet chilli omáčce
Přidáno před 9 hodinami
Grilovaný ananas s karamelem a zmrzlinou
Přidáno před 23 hodinami
Zapečené barbecue fazole
Přidáno před 23 hodinami
Marinovaný grilovaný kapr
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cuketové halušky
Saratice před 15 minutami
Obyčejná hrnková buchta s banány a malinami
Sian5 před 1 hodinou
Pikantní plněné papriky
Pizla před 1 hodinou
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Eva_caramba před 1 hodinou
Andělsky nadýchaný perník
Petulka89 před 1 hodinou
Výborné kynuté těsto na cokoli
Betes před 2 hodinami
Cuketový bramborák
Betes před 2 hodinami
Banánová bábovka
Verunkavh před 2 hodinami
Hrnkový koláč s tvarohem, povidly a drobenkou
rozinka370 před 2 hodinami
Těsto na pizzu
Olympus před 3 hodinami
Tématické fráze:
susena rajčata recept,
susena rajcata v susicce,
sušena rajčata,
sušení rajčat v sušičce,
sušená rajčata v troubě,
sušená rajčata sušičce,
sušení rajčat,
jak sušit rajčata,
sušení rajčat na slunci,
jak sušit rajčata v susicce,
jak sušit rajčata v troubě,
recept susene rajcata,
sušení rajčat v troubě,
recept na sušená rajčata v troubě,
jak udělat sušená rajčata,
recept na sušená rajčata,
sušené rajčata,
domácí sušená rajčata v oleji,
sušená rajčata v troubě recept,
jak usušit rajčata v sušičce
Suroviny:
rajče keříčkové,
sůl mořská,
sušená bazalka,
česnek sušený,
libeček,
rozmarýn,
olej olivový,
bazalka čerstvá
Komentáře (33)
Chuťově jsou vynikající
Děkuji za odpověď
Nevím, možná se usuší, ale na úkor kvality (pokud sušíte na 160-180st., tak slupka praská a dužnina se nesuší, ale vaří...
Čím déle se rajčata suší, tím mají intenzivnější chuť.
V troubě se mají sušit cca na 100-120st. min. 4 hod.! i více podle typu rajšat..
Já si rajčata suším na sušičce, protože ta kupovaná vedle domácích jen "ležela", chuťově se nedají srovnat
Libi se mi, jak "šikovná" Alena z jedine fotky poznala, ze jsou rajcata pripalena
Nic si z toho Tomasi nedelej...diky za recept!
efektem je to, že mnohem lépe uhlídáme případné přepálení. Přesněji není, výsledný efekt jsou světlounká ale dobře usušená rajčata - na rychlejší konzumaci je možné je prostě podle potřeby odebrat ještě v lepkavém stavu.