Jehněčí kýta na rozmarýnu s vůní citrónu
Základem výborného jehněčího masa je dobré koření a marinování. Chuť jehněčího masa velice skvěle vynikne, když jej připravíte za pomocí pomalého hrnce. Kýtu podáváme s grilovaným pastinákem a bramborovou kaší.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 283 kJ / 307 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,11 g |
Tuky | 27,46 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 20 mg |
Sodík | 1 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 14,77 g |
Postup přípravy
Krok 1: Koření (bez soli) smícháme s olejem, calvadosem, citronovou kůrou a šťávou.
Krok 2: Směsí natřeme maso a necháme odležet hodinu v lednici.
Krok 3: Pastináky oloupeme a nakrájíme na silnější plátky, ty rozložíme po dně pomalého hrnce, na ně dáme marinovanou kýtu i s marinádou, osolíme a pomalíme na "high" (II.stupeň) cca 3 hodiny.
Krok 4: Vyndáme pastinák, rozložíme ho na plech vyložený pečicím papírem, lehce potřeme medem a dáme grilovat.
Krok 5: Do výpeku zamícháme oříšek másla. Kýtu podáváme přelitou výpekem s grilovaným pastiňákem a bramborovou kaší.
Zveřejněno 24. 10. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jehněčí kýta na rozmarýnu s vůní citrónu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mN0A
Moje poznámka
Jehněčí kýta na rozmarýnu s vůní citrónu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mN0A
Nejnovější recepty
Kynuté knedlíky podle Těhotnýho kuchaře
Přidáno před 3 hodinami
Cuketový perník
Přidáno před 6 hodinami
Zeleninové válečky pečené v troubě
Přidáno před 19 hodinami
Mladé zelí s klobásou à la bigos
Přidáno před 19 hodinami
Kynuté jahodové knedlíky s jogurtovým přelivem
Přidáno před 19 hodinami
Grilovaná cuketa s masovým válečkem a párkem
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Filé z tresky zapečené v omeletě s pažitkou
Zazie před 2 hodinami
Kmínová polévka s cizrnou
Kakoska před 2 hodinami
Nepečený tvarohový dort s ovocem
janzam před 3 hodinami
Srbské rizoto z mletého masa
Fitulka před 5 hodinami
Čočková polévka s uzeninou
Fitulka před 5 hodinami
Minutkové kuřecí nudličky
Anvei před 14 hodinami
Cuketa Bezděk
ivka 125 před 17 hodinami
Borůvkový máslový koláč
martiline před 18 hodinami
Rybízový hrnečkový koláč s drobenkou
Barča před 18 hodinami
Tématické fráze:
jehneči kyta na grilu,
grilovaná jehněčí kýta,
jehněčí kýta plátky,
jehněčí kýta plátky,
jehněčí kýta pohlreich,
jehněčí kýta pohlreich,
jehněčí kýta na gril,
recepty jehněčí na grilu,
skopové na rozmarýnu,
jehněčí pohlreich,
jehneči kyta,
jehněčí na citronech,
pohlreich jehněčí,
skopova kyta na grilu,
jehněčí plátky na grilu,
jehněčí kýta na medu,
jehneci platky,
jehněčí kýta na grilu pohlreich,
vepřová kýta na rozmarýnu,
jehněčí kýta citron česnek med
Suroviny:
kýta jehněčí,
pastiňák,
citron bio,
olej olivový,
calvados,
máslo,
med,
rozmarýn,
tymián,
dobromysl,
paprika čerstvá červená,
kůra citronová,
sůl mořská
Komentáře (16)
Máš to moc hezky připravené