Slepice na paprice
Silný vývar a dobře udělaná cibulová jíška jsou základem lahodné paprikové omáčky, která se skvěle pojí s vařeným slepičím masem. Můžete si být jisti, že milovníkům tradiční české kuchyně bude určitě chutnat. Podávejte nejlépe s kynutým knedlíkem, těstovinami nebo noky.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 66 669 kJ / 15 934 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 825,98 g |
Tuky | 212,89 g |
Vláknina | 2 445,20 g |
Cholesterol | 90 mg |
Sodík | 57,51 g |
Sůl | 127,50 g |
Sacharidy | 1 458,15 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 11. 6. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Slepice na paprice
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wjwg
Moje poznámka
Slepice na paprice
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wjwg
Nejnovější recepty
Husí prsa s bramborovo-hráškovým pyré
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí sendvič
Přidáno před 8 hodinami
Křupavé wrapy z HF
Přidáno před 8 hodinami
Hermelínová pomazánka se šunkou a pažitkou
Přidáno před 17 hodinami
Pivní sekaná
Přidáno před 17 hodinami
Jahodový mixík
Přidáno před 18 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Macecha řezy
lenulenka1. před 22 minutami
Nadýchaný hrnečkový perník
vaja1 před 44 minutami
Tvarohové řezy, velmi šťavnaté
Vladka321 před 48 minutami
Tvarohovo-ovesný koláč s jablky
Majanov před 1 hodinou
Rebarborový koláč
Libasaba před 1 hodinou
Lahůdkový losos za 10 minut
Lucie1001 před 2 hodinami
Tvarohová bábovka s rozinkami
Capkajda před 2 hodinami
Bábovka s tvarohem
habis před 2 hodinami
Játrová omáčka
LenkaMarikova před 3 hodinami
Tématické fráze:
slepice recepty,
slepice recept,
recepty ze slepice,
slepice na papryce,
kuře na paprice od babičky,
recepty slepice,
slepičí omáčka,
omáčka na paprice,
omáčka ze slepice,
slepice v papináku,
slepice,
recept slepice,
kuře na paprice podle pohlreicha video,
recepty-slepice na paprice,
slepice na smetaně,
slepicena paprice,
slepice na,
slepice na smětaně recept,
slepice na paprice-recept,
slepice na parice
Suroviny:
slepice,
mrkev,
celer,
pórek,
česnek,
kapusta,
květák,
sůl,
koření nové koření,
pepř černý,
bobkový list,
cibule,
olej,
paprika sušená sladká,
mouka hladká,
smetana ke šlehání,
sůl
Komentáře (26)
Inu, proti gustu... jak je libo, ale i když vložíme do studené vody a zvolna (to je to hlavní) vaříme doměkka, i tak je maso dobré... ale jak říkám a jak říkávaly naše moudré babičky "proti gustu,m žádný dišputát" - ale můžete to zkusit s půlkou slípky ve studené a s půlkou slípky v horké nebo vařící vodě - a pak ochutnat. Jen ne ten papiňák... Za to se přimlouvám, třebaže jsou věcičky, kdy i papiňák použijeme
Je otázne, zda vaříme maso pro vývar
No, on to asi málokdo pozná, jak bylo vařeno, ale podle kuchařských zvyklostí, by se zde ten pták neměl koupat ve studené vodě, ale měl by se utopit ve vodě vroucí
Vážený Pepíno - a udělal jste dobře, když jste si neběžel koupit "papiňák" - slepici nutno vařit zvolna a dlouho, a vodu dát studenou, pak je vývar výtečný. Do polévky pak připravte novou zeleninu, ta vyvařená je k ničemu.