Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 482 kJ / 1 310 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 67,75 g |
Tuky | 28,67 g |
Vláknina | 91,23 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 8,05 g |
Sůl | 20,00 g |
Sacharidy | 152,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Prebratú šošovicu umyjeme a dáme variť.
Krok 2: Kapustu premyjeme, prekrájame a spolu s mrazenými lesnými hubami dáme variť do vody. Pridáme koreniny.
Krok 3: Na oleji speníme pokrájanú cibuľu, smažíme, zasypeme múkou, ešte smažíme. Vypneme zdroj tepla, pretlačíme cesnak, zasypeme mletou paprikou, premiešame. Vlažné rozšľaháme so studenou vodou. Do uvarenej kapusty s hubami vlejeme rozšľahanú zásmažku, prevárame, pridáme uvarenú šošovicu, ešte prevaríme. Dochutíme.
Zveřejněno 2. 12. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Houbová zelňačka s čočkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j61P
Moje poznámka
Houbová zelňačka s čočkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j61P
Nejnovější recepty
Švestkový džem
Přidáno před 3 hodinami
Mrkvovo-jablečné muffiny bez přidaného cukru
Přidáno před 7 hodinami
Pudinkové BeBe řezy
Přidáno před 9 hodinami
Topinky se salámovo-vaječnou směsí
Přidáno před 23 hodinami
Mini chlebíčky s tataráčkem z uzeného lososa
Přidáno před 23 hodinami
Medailonky se žampiony a paprikami
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nekynuté mini koláčky
JaniLayer před 28 minutami
Andělsky nadýchaný perník
Lasica před 59 minutami
Pečená švestková povidla
k.klemesova@gmail.com před 1 hodinou
Dýňová polévka s uzeným
EvaSeba před 2 hodinami
Pikantní švestkové chutney
tomas.zbornik před 2 hodinami
Moje ledová káva (bez šejkru)
Cipinka před 3 hodinami
Uzený losos se špenátem a cibulovou rýží
imzlin@seznam.cz před 3 hodinami
Teplý salát ze zelené čočky s filátkem z tresky
TondaJ před 4 hodinami
Dršťková polévka z předvařených drštěk
MichalBorna před 4 hodinami
Čalamáda "Uncle Bens"
JitkaSubertova před 5 hodinami
Tématické fráze:
zelnacka s cockou,
zelňačka z kyselého zelí s houbami,
zelňačka s červenou čočkou,
čočka s houbami,
krkonošská zelňačka z cockou,
houbová zelňačka,
zelnacka s houbami,
zelňačka energie,
zelňačka s cockou recept,
zelňačka z červené čočky,
zelnačka s čočkou a houbami,
recept zelnačka s čočkou,
zelňačka s s čočkou,
recept houby čočka,
zelňačka,
madarska houbova polevka,
kysele zeli recepty po maďarsku,
zelňačka z hlávkového zelí s fazulou,
zelnacka s houbami,
vánoční zelňačka s čočkou
Suroviny:
zelí kysané,
čočka zelená,
houby lesní,
voda,
sůl,
pepř,
kmín celý,
koření nové koření,
bobkový list,
maggi,
cibule,
olej,
mouka hladká,
česnek,
paprika sušená sladká,
paprika sušená pálivá,
smetana zakysaná
Komentáře (37)
(Mimochodom, mne by u teba chutilo...)
Ovšem nevím, kde vzal původ zde projevený názor, že čočka nijak nechutná, nebo resp. je chuťově nevýrazná. To bych spíš konstatovala o rýži, ale o čočce určitě ne. Čočka člověku buď chutná, nebo nechutná. Proto nemůže být indiferentní.
Recept ráda zkusím, uvidíme, co na to druzí. Ovšem já znám jejich chutě...
Zhruba pred 15 rokmi som v reštaurácii na jedálnom lístku uvidela kapustnicu s fazuľou a klobásou. So zvedavosťou a miernymi obavami som si objednala, nezdala sa mi kombinácia kyslej kapusty a fazule. Odvtedy patrí u nás v rodine k najobľúbenejším. Potom som v Maďarsku ochutnala niečo takéto http://www.toprecepty.cz/recept/15435-moje-cockova... a http://www.toprecepty.cz/recept/24152-cockova-zeln... a potom už bol krok k nahradeniu mäsa hubami v polievke.
Šošovica je chuťovo dosť nevýrazná, naučila som sa ju využívať aj na šaláty. Napr.http://www.toprecepty.cz/recept/30144-cockovy-sala...
http://www.toprecepty.cz/recept/27773-cockovy-sala...
http://www.toprecepty.cz/recept/17054-cockovy-sala...
http://www.toprecepty.cz/recept/17052-cockovy-sala...
Doteraz u mňa chutilo každému. (Ale je možné, že sa pretvarovali...
Jako jedna z mála zde znám Magdalenku osobně. A víte, co je na ní - kromě spousty jiných předností - sympatické? Nebere se smrtelně vážně a nezlobí se za názor druhých...
Františko, díky, zkusím.
ale máš smůlu
Podle mě jde o tři různá jídla zbytečně zpatlaná dohromady - zelná polévka, čočková polévka a houbová polévka. Ale nakonec proč ne...jen bývám opatrnější v mixování chutí.