Suroviny
Porce: nejmíň 4..
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 903 kJ / 2 128 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 32,42 g |
| Tuky | 151,54 g |
| Vláknina | 39,00 g |
| Cholesterol | 319 mg |
| Sodík | 73 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 120,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Králíka omyjeme, osušíme a naporcujeme. Osolíme a opepříme. Nemáme-li čerstvý tymián, posypeme jej ( králíka, jasné? )sušeným. Obalíme v hladké mouce.
Krok 2: V nádobě, ve které budeme králíka péci, rozpálíme máslo.
Krok 3: Vložíme králičí kousky a ze všech stran osmažíme.
Krok 4: Opečené vyjmeme a odložíme stranou.
Krok 5: Ve výpeku orestujeme na měsíčky nakrájené cibule, na plátky nakrájené česneky. Přihodíme celé, oloupané mandličky a restujeme cca 10 minut.
Krok 6: Vlijeme vodu s vínem. Víno necháme odpařit, což trvá cca 10 min.
Krok 7: Do nádoby vrátíme maso. Ti, co mají čerstvý tymián, přidají jej právě teď.
Krok 8: Přikryjeme pokličkou či alobalem a dáme do trouby, předehřáté na 180 st. Přikryté a bez výrazného hlídání trouby necháme dusit-péci hoďku. Mezitím mrkneme, co nového na Topkách :-), ano, kávička taky bodne.
Krok 9: Brambory oloupeme, překrájíme na čtvrtky či osminky ( zase to záleží na velikosti brambor )a v osolené vodě předvaříme 7 minut.
Krok 10: Rajčátka přepůlíme. 60 minut uteklo jako nic, takže pekáček vytáhneme z útrob trouby, přihodíme do něj brambory a rajčátka.
Krok 11: Pokapeme olejem a vrátíme zpět. Do trouby, přece!
Krok 12: Odkryté pečeme cca 30 minutek.
Krok 13: Rajčátka pustí voňavou šťávičku, brambory a králík získají pěknou barvičku.
Krok 14: No, a máme hotovo. Dobrou chuť.
Zveřejněno 13. 1. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Máslový králík v mandlích
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lEKJ
Moje poznámka
Máslový králík v mandlích
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lEKJ
Nejnovější recepty
Listové těsto na 3 způsoby
Přidáno před 3 hodinami
Vánočka podle Mirky van Gils Slavíkové
Přidáno před 16 hodinami
Sladké snídaňové briošky
Přidáno před 17 hodinami
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 17 hodinami
Piškotový dort s tvarohovým krémem vhodný pro žlučníkáře
Přidáno před 19 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Panenka pečená v pepřové omáčce
markuschka79 před 1 hodinou
Zelňačka (klasika)
Darwin před 1 hodinou
Bílková bábovka
Pavluska75 před 2 hodinami
Klobásníky
Krista56 před 2 hodinami
Svíčková na smetaně
HarryHole před 4 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky
o.d před 4 hodinami
Jednoduché langoše
o.d před 4 hodinami
Klasické křupavé domácí rohlíky
o.d před 4 hodinami
Gulášová polévka
o.d před 4 hodinami
Tématické fráze:
králičí farma malé hoštice,
králičí farma hoštice,
famozní králík,
králičí farma velké hoštice,
minutka z králíka,
králík s s mandlemi,
králičí farma malé velké hoštice,
králík minutka,
králík s mandlemi,
králík na víně s mandlemi,
nejchutnější králík recept,
minutky z králíka,
nejchutnější recepty z králíka,
králík minutka recept,
králík na másle s mandlemi,
kralik jako minutka,
králičí maso na mandlích,
peceny kralik na mandlich,
kralik s bramborem recept,
rytmus života králík tymián
Suroviny:
králík,
sůl,
pepř drcený,
máslo,
olej olivový,
cibule,
česnek,
mouka hladká,
mandle,
víno bílé suché,
vývar zeleninový,
tymián,
brambory,
rajče keříčkové
Komentáře (43)
Mohu opravdu doporucit, uzasna kombinace chuti, masicko se rozpada, brambory, rajcatka a ta stava, je to opravdu nebeska chut.
Porada: