Jelení steak
Máte rádi zvěřinu? Tento recept je právě pro vás. Lahodné, šťavnaté a křehké maso s výbornou smetanovou omáčkou vonící po houbách a másle potěší při nedělním obědě rodinu i blízké. Jakou přílohu zvolíte?
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 204 kJ / 1 005 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 91,98 g | 
| Tuky | 51,00 g | 
| Vláknina | 9,00 g | 
| Cholesterol | 306 mg | 
| Sodík | 1,02 g | 
| Sůl | 2,55 g | 
| Sacharidy | 24,20 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Maso nakrájíme na plátky cca 2 cm vysoké. Potřeme je lehce olejem a posypeme drceným jalovce a pepřem. Necháme hodinu odležet při pokojové teplotě.
	Krok 2: Vhodnou pánev rozpálíme na vysokou teplotu a steaky na ní zprudka opečeme z obou stran. Každou stranu cca 2 minuty.
	Krok 3: Maso vyjmeme a udržujeme teplé. Do výpeku přidáme kousek másla a na něm orestujeme lišky, nemusíme dlouho, zhruba 5 minut.
	Krok 4: Přidáme zelený pepř, víno, necháme trochu odpařit a nakonec vlijeme smetanu. Prohřejeme a dochutíme. Maso osolíme až nyní, naservírujeme a podáváme s omáčkou.
Zveřejněno 21. 1. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Jelení steak
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l6x1
Moje poznámka
					
				
Jelení steak
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l6x1
Nejnovější recepty
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 5 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Fleky se zelím
Přidáno před 21 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 1 hodinou
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 3 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 3 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 5 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 5 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 5 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 15 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 17 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 18 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 18 hodinami
						Tématické fráze:
						
							jelení steak, 
						
						
							jelení steak recept, 
						
						
							steak z jelena, 
						
						
							jelení steaky, 
						
						
							jelení maso na steaky, 
						
						
							recept na jeleni steak, 
						
						
							jelení steak recepty, 
						
						
							recepty jeleni steak, 
						
						
							steaky z jelena, 
						
						
							jelení stejk, 
						
						
							jelení kýta steak, 
						
						
							steak z jelení kýty, 
						
						
							jelení steik, 
						
						
							jelení steak ze hřbetu recept, 
						
						
							jelení steaky recept, 
						
						
							jelení biftek, 
						
						
							jelení steak - recepty, 
						
						
							jelení karé, 
						
						
							jelení maso recepty, 
						
						
							jelenni steak
						
					
						Suroviny:
						
							roštěná jelení, 
						
						
							jalovec, 
						
						
							pepř mletý, 
						
						
							sůl, 
						
						
							olej, 
						
						
							pepř zelený sterilovaný, 
						
						
							houby lišky, 
						
						
							víno bílé, 
						
						
							smetana na vaření, 
						
						
							máslo, 
						
						
							sůl
						
					
	
			
	
	
	
	
	
	
	
Komentáře (30)
Tak ještě jednou
Copak mas za prilohu?Rosti?
Andrejko děláš mi chutě
mám čest dát první bod