Jelení steak
Máte rádi zvěřinu? Tento recept je právě pro vás. Lahodné, šťavnaté a křehké maso s výbornou smetanovou omáčkou vonící po houbách a másle potěší při nedělním obědě rodinu i blízké. Jakou přílohu zvolíte?
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 204 kJ / 1 005 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 91,98 g |
| Tuky | 51,00 g |
| Vláknina | 9,00 g |
| Cholesterol | 306 mg |
| Sodík | 1,02 g |
| Sůl | 2,55 g |
| Sacharidy | 24,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na plátky cca 2 cm vysoké. Potřeme je lehce olejem a posypeme drceným jalovcem a pepřem. Necháme hodinu odležet při pokojové teplotě.
Krok 2: Vhodnou pánev rozpálíme na vysokou teplotu a steaky na ní zprudka opečeme z obou stran. Každou stranu cca 2 minuty.
Krok 3: Maso vyjmeme a udržujeme teplé. Do výpeku přidáme kousek másla a na něm orestujeme lišky, nemusíme dlouho, zhruba 5 minut.
Krok 4: Přidáme zelený pepř, víno, necháme trochu odpařit a nakonec vlijeme smetanu. Prohřejeme a dochutíme. Maso osolíme až nyní, naservírujeme a podáváme s omáčkou.
Zveřejněno 21. 1. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jelení steak
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l6x1
Moje poznámka
Jelení steak
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l6x1
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 7 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 13 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 18 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosová očka
Sima1996 před 2 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 5 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 5 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 5 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 5 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 6 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 6 hodinami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 7 hodinami
Domácí vánočka
Slaninova.L. před 7 hodinami
Tématické fráze:
jelení steak,
jelení steak recept,
steak z jelena,
jelení steaky,
jelení maso na steaky,
recept na jeleni steak,
jelení steak recepty,
recepty jeleni steak,
steaky z jelena,
jelení stejk,
jelení kýta steak,
steak z jelení kýty,
jelení steik,
jelení steak ze hřbetu recept,
jelení steaky recept,
jelení biftek,
jelení steak - recepty,
jelení karé,
jelení maso recepty,
jelenni steak
Suroviny:
roštěná jelení,
jalovec,
pepř mletý,
sůl,
olej,
pepř zelený sterilovaný,
houby lišky,
víno bílé,
smetana na vaření,
máslo,
sůl
Komentáře (30)
Tak ještě jednou
Copak mas za prilohu?Rosti?
Andrejko děláš mi chutě
mám čest dát první bod