Jelení steak
Máte rádi zvěřinu? Tento recept je právě pro vás. Lahodné, šťavnaté a křehké maso s výbornou smetanovou omáčkou vonící po houbách a másle potěší při nedělním obědě rodinu i blízké. Jakou přílohu zvolíte?
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 204 kJ / 1 005 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 91,98 g |
Tuky | 51,00 g |
Vláknina | 9,00 g |
Cholesterol | 306 mg |
Sodík | 1,02 g |
Sůl | 2,55 g |
Sacharidy | 24,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na plátky cca 2 cm vysoké. Potřeme je lehce olejem a posypeme drceným jalovce a pepřem. Necháme hodinu odležet při pokojové teplotě.
Krok 2: Vhodnou pánev rozpálíme na vysokou teplotu a steaky na ní zprudka opečeme z obou stran. Každou stranu cca 2 minuty.
Krok 3: Maso vyjmeme a udržujeme teplé. Do výpeku přidáme kousek másla a na něm orestujeme lišky, nemusíme dlouho, zhruba 5 minut.
Krok 4: Přidáme zelený pepř, víno, necháme trochu odpařit a nakonec vlijeme smetanu. Prohřejeme a dochutíme. Maso osolíme až nyní, naservírujeme a podáváme s omáčkou.
Zveřejněno 21. 1. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jelení steak
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l6x1
Moje poznámka
Jelení steak
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l6x1
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Ostře-kyselá vietnamská polévka jako z asijského bistra
Přidáno před 1 hodinou
Sýrové placky s houbami
Přidáno před 2 hodinami
Pletýnky plněné sýrem s česnekovým máslem
Přidáno před 4 hodinami
Fit zelný salát se žloutkovým dresinkem
Přidáno před 16 hodinami
Pomerančová zmrzlina
Přidáno před 20 hodinami
Květákový mozeček s cuketovými hranolkami
Přidáno 29. 7. 2025 06:01:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Hujovka před 18 minutami
Máslové kuřátko pečené v sáčku
kasulk@email.cz před 59 minutami
Cuketové palačinky z kefíru
xjanax před 1 hodinou
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
Bobo před 12 hodinami
Chilli con carne
Svagi před 13 hodinami
Srbské rizoto z vepřové plece
MaruR před 14 hodinami
Skandinávská polévka
Kajkajak před 14 hodinami
Cuketový fofr perník s ovocem
Mistrova před 15 hodinami
Knedlíčky s borůvkovým žahourem
Receptyodjakuba před 15 hodinami
Dančí guláš s knedlíkem
DianaTr před 15 hodinami
Tématické fráze:
jelení steak,
jelení steak recept,
steak z jelena,
jelení steaky,
jelení maso na steaky,
recept na jeleni steak,
jelení steak recepty,
recepty jeleni steak,
steaky z jelena,
jelení stejk,
jelení kýta steak,
steak z jelení kýty,
jelení steik,
jelení steak ze hřbetu recept,
jelení steaky recept,
jelení biftek,
jelení steak - recepty,
jelení karé,
jelení maso recepty,
jelenni steak
Suroviny:
roštěná jelení,
jalovec,
pepř mletý,
sůl,
olej,
pepř zelený sterilovaný,
houby lišky,
víno bílé,
smetana na vaření,
máslo,
sůl
Komentáře (30)
Tak ještě jednou
Copak mas za prilohu?Rosti?
Andrejko děláš mi chutě
mám čest dát první bod