Suroviny
Porce: 2-4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 14 944 kJ / 3 572 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 195,96 g |
| Tuky | 295,84 g |
| Vláknina | 12,40 g |
| Cholesterol | 1,30 g |
| Sodík | 3,82 g |
| Sůl | 9,50 g |
| Sacharidy | 27,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na menší kousky a mírně naklepeme. Pokapeme citronovou šťávou, olejem, posypeme paprikou, osolíme, opepříme a necháme v chladu uležet cca 2-4 hodiny, nejlépe však přes noc.
Krok 2: Vepřová játra nakrájíme na kousky a zabalíme jednotlivě do plátků slaniny.
Krok 3: Na jehlu napichujeme střídavě maso, plátek cibule, játra ve slanině a plátek žampionu.
Krok 4: Ještě malinko osolíme, opepříme a opečeme ze všech stran na horkém oleji.
Krok 5: I s výpekem vložíme do trouby, mírně podlijeme a pečeme ještě asi 30-40 minut.
Krok 6: Před dokončením potřeme hořčicí a posypeme paprikou. Podáváme s opečenými bramborami.
Zveřejněno 28. 1. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Moravský rožeň
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/503K
Moje poznámka
Moravský rožeň
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/503K
Nejnovější recepty
Pomazánka z pečeného česneku a špetky parmazánu
Přidáno před 6 minutami
Domácí qurrito z HF
Přidáno před 2 hodinami
Kari korma
Přidáno před 9 hodinami
Mističky z gothaje plněné houbovou smaženicí
Přidáno před 15 hodinami
Dietní kapr s bylinkami připravený v páře
Přidáno před 15 hodinami
Linecký koláč s tvarohem a červenou řepou
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí prsa v jemné smetanové omáčce
Pep.e před 1 hodinou
Szegedinský guláš
MonkaF před 9 hodinami
Bramborová kaše - dokonalá
Kajkajak před 9 hodinami
Vepřové na houbách
Radka61 před 9 hodinami
Dýňové muffiny
Slivci před 11 hodinami
Oříšková bábovka od Marty
4Kala před 13 hodinami
Hruškový koláč s tvarohem
Petik05 před 13 hodinami
Dušená mrkev
Tajemnost před 14 hodinami
Poctivá květáková polévka
oligarda před 14 hodinami
Tématické fráze:
kyta na rozen,
moravské speciality recepty,
speciality na rožni recepty,
játra na rožni,
rožen,
veprova kyta na rožen,
rožen na kýtu,
koleno na rožní,
speciality na rožni,
vepřová játra na rožni,
moravský plátek,
recepty na rožen,
moravske speciality,
špíz na rožni,
vepřové koleno na rožni,
mail raada.com loc:cz,
domaci rožen,
špíz na rožni postup,
recept játra na rožni,
vepřové na rožni
Suroviny:
kýta vepřová,
játra vepřová,
slanina anglická,
olej,
šťáva citronová,
cibule,
žampióny,
paprika sušená sladká,
hořčice dijonská,
pepř mletý,
sůl
Komentáře (29)