Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 706 kJ / 1 364 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 225,76 g |
Tuky | 24,30 g |
Vláknina | 23,58 g |
Cholesterol | 435 mg |
Sodík | 541 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 54,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na kousky, smícháme, se sladkou paprikou, solí, pepřem a polovinou nadrobno nasekaného či utřeného česneku.
Krok 2: Přes noc necháme chutě spojit v lednici.
Krok 3: Ráno cibuli pokrájíme a spolu se slaninou (popř.) kousek sádla, necháme osmažit dozlatova.
Krok 4: Maso (nejdříve hovězí), poté vepřové a pokrájené klobásy zprudka opečeme.
Krok 5: Přidáme na proužky pokrájené papriky, rajčata (možno i kečup), zbytek česneku a vaříme 10 minut.
Krok 6: Přidáme Masox, pokud máme vývar, je do toho výborný, dochutíme solí, pepřem a přikryté dusíme asi 60 minut, až je maso měkké.
Krok 7: Zahustíme nastrouhaným chlebem, či tmavou jíškou.
Zveřejněno 10. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pikantní cikánský guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/50kA
Moje poznámka
Pikantní cikánský guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/50kA
Nejnovější recepty
Bulgur s cuketou, mrkví, fazolkami a hráškem
Přidáno před 4 hodinami
Zapečené brambory s krkovicí podle Pepy Nemravy
Přidáno před 8 hodinami
Zdravý cuketový nákyp
Přidáno před 9 hodinami
Dalgona sušenky
Přidáno před 9 hodinami
Hovězí kostky po znojemsku
Přidáno 8. 7. 2025 13:32
Pečivo z bramborového těsta
Přidáno 8. 7. 2025 08:55
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Ajisek před 41 minutami
Banánová bábovka
Noumik před 58 minutami
Rybízový sirup
gasli před 1 hodinou
Houskové knedlíky
Ashelin před 1 hodinou
Koprová omáčka s hovězím masem
Ashelin před 1 hodinou
Velmi šťavnatý moučník
Kacenecka před 4 hodinami
Kuřecí kousky v lepkavé omáčce s pak choi
Marek08 před 4 hodinami
Bramboračka II.
Kajkajak před 4 hodinami
Karbanátky z ovesných vloček
Merylas před 4 hodinami
Buchtičky s krémem
Davidíček před 5 hodinami
Tématické fráze:
cikánsky hovězí guláš,
pikantní vepřový guláš,
cigansky gulas,
cikánský kotlíkový guláš,
guláš ze dvou mas,
pikantni gulaš,
cikánský vepřový guláš,
druhy gulase,
druhy gulášů,
pikantní vepřový guláš recept,
guláš ze dvou druhu masa,
pikantní hovězí guláš,
guláš dvou mas,
hovězí pikantní guláš,
guláš ze dvou druhů mas,
vepřový guláš cikánský,
výborný pikantní hovězí guláš,
guláš ze tří druhů masa,
pikantní guláš recept,
cikanske hovezi kousky
Suroviny:
maso hovězí,
maso vepřové,
klobása papriková,
paprika sušená sladká,
česnek,
cibule,
paprika čerstvá zelená,
masox hovězí,
rajče,
slanina,
sůl,
pepř
Komentáře (13)
A ještě, velmi správně, tu zvláštní a pikantní chuť tomu hodně dává právě ta papriková klobása! Zkušená kuchařka, jak vidím!
A co se mne týče, - čím ostřejší - tím lepší... a že u nás je umí! Je tu spousta masen.
Raději např. nedosolit , než přesolit. +bodík 5
Z čeho je pak guláš pikantní?
Recept nepřináší nic nového.