Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborové koláčky Cibuláčky

Hodnocení receptu je 4,9 (34×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 004 kJ /
4 064 kcal
Bílkoviny126,50 g
Tuky187,41 g
Vláknina51,40 g
Cholesterol 733 mg
Sodík 4,24 g
Sůl10,27 g
Sacharidy445,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejeme na 160°C. Krok 2: Brambory prolisujeme, přidáme tvaroh, vejce, mouku, osolíme. Na pánvi zesklovatíme najemno nakrájenou cibuli a přidáme ji ke směsi. Krok 3: Vypracujeme těsto, které by se nemělo lepit na prsty. Krok 4: Mouku přidáváme podle potřeby. Krok 5: Na pánvi vyškvaříme kostičky slaniny, vyjmeme ji a do tuku vložíme na kolečka nebo slabší měsíčky nakrájenou cibuli, zesklovatíme, přidáme na kostičky nakrájená jablka a já přidala posekanou šalvěj. Krok 6: Osolíme a restujeme ještě cca 5 minut. Krok 7: Cibule by neměla být hnědá, bude se ještě péci v troubě. Krok 8: Vrátíme zpět slaninu. Krok 9: Necháme částečně zchladout a vmícháme nahrubo nastrouhaný sýr. Krok 10: Těstem vyložíme buď vymazané malé koláčkové formičky nebo z těsta utvoříme placičky cca 1cm vysoké. Krok 11: Uprostřed uděláme důlek a naplníme směsí. Krok 12: Potřeme okraje rozšlehaným vajíčkem.
Vložíme do rozpálené trouby, pečeme 30 min. a poté zvýšíme teplotu na 180°C. Krok 13: Dopečeme dozlatova.

Zveřejněno 5. 4. 2013

Poznámka autorky 1974andrea

Těsto jsem si upravila podle výstřižku ze starého vydání Katky.

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nmRY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nmRY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (32)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Petaja: Děkuju, fotka super :-K

Pekla jsem už podruhé. Držím se přesně receptu, jen nemám šalvěj, tak přidávám koření Formaggio (od Antonína). Náplň dělám z 1 a 1/2 dávky, máme rádi bohatě sypané náplní. Peču malinko déle než 30 minut.. Koláčky jsou hodně syté a chutnají hlavně chlapskému osazenstvu.
Děkuji za recept. S dovolením přidávám foto, více se mi zachránit nepodařilo, zmizely během okamžiku ještě teplé :-)

Marie Švarcová 23. 4. 2017 17:28
:yes::yes::yes: skvělé

Povedlo se, akorát málo náplně na tolik těsta, ale nevadilo, rychle jsem připravila ještě jinou náplň s porkem, nivou a žunkou :-):yes:

Zajtra idem na ne,vyzerajú :-*:-*:-p:yes:

marta-b:No jo, ty byly výborné, díky:-K

Vypadají úžasně, zajímavý receptík. Mňam! :yes:

Pastva pro oko, koncert pro chuťové pohárky:yes::yes: Andrej, ty jsi zárukou úspěchu, tvé recepty jsou inspirativní, a žádný, který jsem podle tebe dělala, a že jich bylo dost, nezklamal.. tento vyzkouším taky, moc se mi líbí:yes:;-):-)

Dnes jsem zkoušela a jsou opravdu moc výýýbornéééé :-8:-):yes:

:yes::-p mňam , jsou výborné , dcera chce zítra něco péci , tak jí ukážu tento receptík.Prosím ,nemáte tam něco na zub pro malého chlapíka (7), který má odpor , ke všemu co je ze zeleniny i ovoce , maskuji to jak to jde , je to masožrout od malinka jen co se začal přikrmovat a to vaříme s mamkou výborně .Díky :-8

Jaruško, Aničko díky:-K Jsem ráda, že se vám líbí a byly opravdu moc dobré;-)

Andry,ty se Ti teda povedly:yes:a já bych si s chutí nabídla:-p:-K

Ty jsou boží, nádhera Andry ty si prostě neuvěřitelná :yes::yes:

rozmarynaH:Díky Rozmarýnko;-)

Andrejko, koláčky cibuláčky báječně zapadnou do mých receptů. Určitě udělám (koláčky tvaroháčky moc nemusím:-D). Chutnají určitě skvěle:-p:-p:yes:

Moc vám všem děkuji za milé komentáře a pokud někdo zkusíte, budu moc ráda:-K

Mňam ;-);-);-)

Ty vypadaji paradne..chystam se je spachat. Jen budu muset zkontrolovat zasoby poloh.mouky, rapidne ji ubyva a dokoupit tvaroh. Krasne kolacky..:yes::yes:

krásný recept i fotky;-):-):yes:

vyzkouším:yes:

Nádhera nádherná, co víc k tomuto dílku dodat:-?:-!

Krásné koláčky a podle náplně určitě i moc dobré :-p:yes:

Mne sa o nich bude tiež snívať. Je to nádhera!

Vubec se nedivim, ze rodince kolacky chutnaji, vypadaji uzasne!!To testo se mi moc zamlouva a bez kypridel, krasne!

No to je krása:-p jak od profíka jsi moc šikovná no a o chuti nepochybuji:yes::yes:

Holky díky:-K, jestli to takhle půjde dál, za chvíli se mi o nich už bude taky jenom zdát:-8:-D

Koláčky jak ze žurnálu ;-):-p, jsi šikulka :-D:yes::yes:

No to je krásnýý!! a určitě dobrý! Ani nemusím ukládat, to si určitě zapamatuju, protože se mi o nich bude zdát:-D:yes:

Tématické fráze:
cibuláčky, bramborove kolačky, bramborove cibuláčky, slane kolačky z bramborového těsto, bramborovy kolacek, slané kolace z bramboroveho testa, cibulacky z bramborového těsta, bramborove kynute kolacky slane, cibuláčky slané koláčky, slané bramborové koláčky, bramborové koláčky se slaninou, bramborové koláčky slané, slané bramborové koláče, recept na cibuláčky, cibuláčky recept, cibulacky z listového těsta, bramborové slané koláče recepty, www slane cibulačky, bramborova testa na kolace, bramborovékoláčky

Suroviny:
brambory, cibule, mouka hladká, mouka polohrubá, tvaroh, vejce, sůl, olej, cibule, jablko, slanina, sýr tvrdý, šalvěj, sůl, pepř

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu