Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 410 kJ / 2 966 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 105,87 g |
| Tuky | 85,86 g |
| Vláknina | 28,38 g |
| Cholesterol | 120 mg |
| Sodík | 9,07 g |
| Sůl | 22,55 g |
| Sacharidy | 428,27 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do pekárny dáme suroviny v pořadí tekuté, sypké a zapneme program Těsto.
Krok 2: Hotové těsto vyjmeme, propracujeme a vyválíme na placku, která má jeden kraj silnější, druhý kraj vyválíme víc natenko.
Krok 3: Nádivku rozetřeme na placku tak, že silnější okraj zůstane prázdný, čistý. Podle chuti dáme zelí a celé pokapeme kečupem.
Krok 4: Zavineme a ve formě z pekárny necháme nakynout, pak posypeme hrubě strouhaným sýrem a upečeme. (Program Pečení, kvůli kůrky jsem přidávala asi 10 minut - chleba je docela veliký.)
Krok 5: Nádivka: Na oleji osmahneme krájenou cibuli, pak i maso a ke konci přidáme nudličky brambor, Maggi a vše spolu dosmažíme. Do prochladlého vmícháme vejce.
Zveřejněno 18. 9. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Chlebový závin
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/32ZR
Moje poznámka
Chlebový závin
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/32ZR
Nejnovější recepty
Vlašský salát tradičněji
Přidáno před 1 hodinou
Omeleta se žampiony
Přidáno před 2 hodinami
Vločková polévka se zeleninou trochu jiná
Přidáno před 2 hodinami
Vepřové z jednoho hrnce
Přidáno před 11 hodinami
Skořicová bábovka s kakaem
Přidáno před 15 hodinami
Jablíčka z lineckého těsta plněná jablečnou nádivkou
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hraběnčiny výborné řezy
Rasice před 27 minutami
Kuřecí čína
mcmiruska před 43 minutami
Vepřová plec po venkovsku
limosek před 1 hodinou
Mleté vepřové maso na Kunovjance
limosek před 1 hodinou
Honzovy kynuté buchty
kimlo před 1 hodinou
Tvarohové lívance
boomgo před 2 hodinami
Francouzské brambory s mletým masem
Libotovska před 3 hodinami
Hebká hustá čokoládová poleva
Veronika.Hrozna před 12 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
Petra67 před 16 hodinami
Ovesná polévka s mrkví
Gothaj před 16 hodinami
Tématické fráze:
chlebová nádivka,
domácí pekárka,
domácí pekárka recepty,
nádivka v pekárně,
závin z chlebového těsta,
chlebový štrudl,
chlebovy zavin zelí,
pekarna gorenje recepty,
recepty na chlebovy dort,
chlebová placka pekárně,
chlebová placka,
recepty domácí pekárka,
obyč. chleba z domácí pekárny,
závin ve ve formě,
chleba koupena smes,
nádivka z žitné mouky,
nádivka v domácí pekárně,
pekarka recepty,
závin z tvrdého chleva,
jaj se to dělá
Suroviny:
voda,
cukr,
droždí,
olej,
kmín drcený,
ocet,
sůl,
mouka žitná chlebová,
mouka chlebová pšeničná,
mouka hladká,
maso mleté,
brambory,
olej,
maggi,
pepř mletý,
vejce,
cibule,
zelí kysané,
kečup sladký,
sýr tvrdý
Komentáře (26)
Při použití směsi bych jen doporučila přidat ždibec živého droždí, stávalo se mi, že jsem koupila směs a ona nechtěla kynout...
Všem děkuju za krásné pochvaly i bodíky
Díky za recept.
Těsto by mělo být měkké, míň husté jako na obyč chleba. Budu ti držet
dnes do mesta urcite nepojdem a neviem ci tu na sidlisku budu mat nejake speci