Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 410 kJ / 2 966 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 105,87 g |
Tuky | 85,86 g |
Vláknina | 28,38 g |
Cholesterol | 120 mg |
Sodík | 9,07 g |
Sůl | 22,55 g |
Sacharidy | 428,27 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do pekárny dáme suroviny v pořadí tekuté, sypké a zapneme program Těsto.
Krok 2: Hotové těsto vyjmeme, propracujeme a vyválíme na placku, která má jeden kraj silnější, druhý kraj vyválíme víc natenko.
Krok 3: Nádivku rozetřeme na placku tak, že silnější okraj zůstane prázdný, čistý. Podle chuti dáme zelí a celé pokapeme kečupem.
Krok 4: Zavineme a ve formě z pekárny necháme nakynout, pak posypeme hrubě strouhaným sýrem a upečeme. (Program Pečení, kvůli kůrky jsem přidávala asi 10 minut - chleba je docela veliký.)
Krok 5: Nádivka: Na oleji osmahneme krájenou cibuli, pak i maso a ke konci přidáme nudličky brambor, Maggi a vše spolu dosmažíme. Do prochladlého vmícháme vejce.
Zveřejněno 18. 9. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Chlebový závin
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/32ZR
Moje poznámka
Chlebový závin
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/32ZR
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 2 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 13 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 17 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 21 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Chilli con zeleninka
jana-bartikova@seznam.cz před 36 minutami
Kuřecí kousky se žampiony v sýrové omáčce
Lucie 66 před 41 minutami
Půlnoční flamendr
Slavista62 před 2 hodinami
Vepřový flamendr z kýty podle starého receptu
Slavista62 před 2 hodinami
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 12 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 12 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 16 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 16 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 18 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 18 hodinami
Tématické fráze:
chlebová nádivka,
domácí pekárka,
domácí pekárka recepty,
nádivka v pekárně,
závin z chlebového těsta,
chlebový štrudl,
chlebovy zavin zelí,
pekarna gorenje recepty,
recepty na chlebovy dort,
chlebová placka pekárně,
chlebová placka,
recepty domácí pekárka,
obyč. chleba z domácí pekárny,
závin ve ve formě,
chleba koupena smes,
nádivka z žitné mouky,
nádivka v domácí pekárně,
pekarka recepty,
závin z tvrdého chleva,
jaj se to dělá
Suroviny:
voda,
cukr,
droždí,
olej,
kmín drcený,
ocet,
sůl,
mouka žitná chlebová,
mouka chlebová pšeničná,
mouka hladká,
maso mleté,
brambory,
olej,
maggi,
pepř mletý,
vejce,
cibule,
zelí kysané,
kečup sladký,
sýr tvrdý
Komentáře (24)
Při použití směsi bych jen doporučila přidat ždibec živého droždí, stávalo se mi, že jsem koupila směs a ona nechtěla kynout...
Všem děkuju za krásné pochvaly i bodíky
Díky za recept.