Suroviny pro 8
8
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 19 941 kJ / 4 766 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 283,11 g |
Tuky | 133,83 g |
Vláknina | 167,09 g |
Cholesterol | 400 mg |
Sodík | 1,01 g |
Sůl | 1,53 g |
Sacharidy | 560,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nařežeme na kousky, osolíme, opepříme a na pánvi rychle opečeme.
Krok 2: Pak dáme do jiné nádoby, na zbylém omastku opečeme cibuli do sklovata.
Krok 3: Potom přidáme brambory, nakrájené na plátky, česnek, nakrájená rajčata, zalijeme vývarem a dusíme do doby, dokud nejsou brambory napůl uvařené.
Krok 4: Pak přidáme zpět maso, rýži, celerovou nať, nařezanou papriku, feferony (dle chuti), ještě málo osolíme a dáme zapéct do trouby (asi půl hodiny). Dle potřeby dolijeme vývarem s rajčatovým protlakem. Petržel přidávám téměř na konec, spíš na ozdobu, ale samozřejmě ji lze vmíchat při zapékání.
Zveřejněno 11. 5. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Chorvatský džuveč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qp5G
Moje poznámka
Chorvatský džuveč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qp5G
Nejnovější recepty
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 6 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 13 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 14 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 17 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 18 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno 1. 9. 2025 21:09:47
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plovdivské maso
Andyzvesnice před 4 hodinami
Pekáček s cuketou
Andyzvesnice před 4 hodinami
Trenčiansky párek s fazolí po domácku
Andyzvesnice před 4 hodinami
Vepřové ragú na víně a zelenině
Andyzvesnice před 4 hodinami
Houbová omáčka a la kulajda
Andyzvesnice před 4 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
VPetr před 4 hodinami
Svíčková na smetaně
luciehorakova148 před 4 hodinami
Krkovička po farářsku
Olympus před 5 hodinami
Salát z červené řepy, cibule a jogurtu
Eva z HK před 5 hodinami
Nejlepší litý perník
Noumik před 6 hodinami
Tématické fráze:
chorvatské recepty,
džuveč,
balkánský džuveč,
recepty dzuvec,
recept na džuveč,
džuveč recept,
recept dzuvec,
recepty na džuveč,
džuveč v troubě,
chorvatská rýže,
krutí džuveč,
džuveč recepty,
rýže džuveč,
džuveč top recepty,
top recepty džuveč,
dzuvedz ryze,
chorvatké recepty,
recept žuveč,
chorvatské recepty s rýží,
chorvatsky recepty
Suroviny:
maso,
tuk,
cibule,
česnek,
brambory,
pepř,
rýže,
rajče,
paprika čerstvá červená,
protlak rajčatový,
sůl,
nať celerová,
feferonka,
vývar masový,
petržel
Komentáře (7)
najdete je na www.i-keramika.cz
doufám že příspěvek nesmažou, nechci aby to vypadalo jako laciná reklama. já jen, že málokdo ví že se to dá u nás koupit a pak se s tím chudáci lidi tahaj z dovolený, je to velký, těžký a zabírá jim to místo - místo toho aby si raději z bulharska dovezli flašku rakije...
Teraz bez chuti k vareniu!