Suroviny
Porce: 3 - 4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 487 kJ / 1 311 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 11,52 g |
| Tuky | 130,17 g |
| Vláknina | 12,60 g |
| Cholesterol | 105 mg |
| Sodík | 2,43 g |
| Sůl | 6,00 g |
| Sacharidy | 20,72 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hovězí maso z nízkého roštěnce nakrájíme na plátky. Po obvodu lehce nakrojíme asi na třech místech a to proto, aby se nám maso nekroutilo. Plátky osolíme, opepříme a bohatě posypeme z obou stran směsí koření na roštěnky. Necháme v chladu odležet.
Krok 2: Mezitím si připravíme tlakový hrnec a dáme si do něj rozpustit dvě lžíce vepřového sádla.
Krok 3: Cibule nakrájíme najemno a stejně tak nakrájíme na malé kostičky i slaninu. Společně je poté vložíme do rozpáleného sádla a promícháme.
Krok 4: Opečeme do tmavší barvy a přidáme plátky roštěné, které z obou stran zlehka opečeme, jen aby se maso hezky zatáhlo a nepouštělo tolik šťávy.
Krok 5: Podlijeme masovým vývarem (nemáme-li, použijeme kostku Masoxu).
Krok 6: Tlakový hrnec uzavřeme a „tlakujeme“ 25 minut.
Krok 7: Poté opatrně plátky masa vyjmeme a základ na omáčku lehce poprášíme lžicí hl. mouky.
Krok 8: Necháme 10 minut provařit a poté omáčku rozmixujeme ponorným mixérem skoro do hladka. Rozmixovanou omáčku scedíme přes sítko a vmícháme kousek másla pro zjemnění a lesk.
Krok 9: Dle potřeby dochutíme solí a pepřem.
Krok 10: Maso opatrně vrátíme do hotové omáčky a podáváme s vařenou rýží.
Zveřejněno 26. 5. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Roštěnky na slanině
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7yBA
Moje poznámka
Roštěnky na slanině
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7yBA
Nejnovější recepty
Grinchův elixír
Přidáno před 5 minutami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 3 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 5 hodinami
Kuličky kumquat
Přidáno před 6 hodinami
Rychlá polévka s mrkví, hráškem a strouháním
Přidáno před 6 hodinami
Florentýnky z ořechové směsi
Přidáno před 6 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pravý vepřový guláš
michaelatomastikova999 před 6 minutami
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
Ketynna před 13 minutami
Jednoduché nepečené Tiramisu kuličky/Tiramisu Truffles
Fredy83 před 34 minutami
Salát z červené řepy s nivou a ořechy
Dobeska před 1 hodinou
Expresní svíčková na smetaně
mafinka888 před 2 hodinami
Bramboráčky
Anickamanicka před 3 hodinami
Domácí langoše
Jurkano před 3 hodinami
Perníčky
horakova654 před 3 hodinami
Kuřecí prsa po francouzsku
Javor před 3 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
Dasa65 před 4 hodinami
Tématické fráze:
hovězí roštěná na slanině,
roštěná z vepřového masa,
roštěná na slanině,
hovězí na slanině,
hovězí maso na slanině,
vepřové maso na slanině,
rostena z tlakoveho hrnce,
roštěná,
rostěnky,
roštěnky z hovězího masa,
nízká roštěná,
hovězí roštěná plátky recept,
pečená roštěnka,
hovězí roštěnky na slanině,
hovězi roštěna,
vepřové srdce na slanině,
lopenicka slanina,
recept rostena na slanine,
recepty roštěnky,
recepty hovězí maso roštěná
Suroviny:
roštěnec nízký,
slanina,
mouka hladká,
pepř čtyř barev,
koření na roštěnky,
vývar masový,
cibule,
sůl,
sádlo vepřové
Komentáře (13)
máš to prďácké, Otto