Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 549 kJ / 2 043 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 210,78 g |
Tuky | 88,54 g |
Vláknina | 12,63 g |
Cholesterol | 500 mg |
Sodík | 459 mg |
Sůl | 0,90 g |
Sacharidy | 81,29 g |
Postup přípravy
Vrátíme maso zpět do pánve. Krok 3: Pokud nemáme hlubokou pánev s pokrývkou, přendáme orestovanou cibuli s česnekem do kastrolu, přidáme orestované plátky masa, rajčatový protlak, nakrájené žampióny. Krok 4: Ochutíme solí, pepřem, podlijeme asi polovinou vývaru a přikryté dusíme na malém ohni minimálně 1,5 hodiny. Během dušení podléváme malým množstvím vývaru. Krok 5: Pak maso odkryjeme, podlijeme vínem a vaříme odkryté ještě asi 20-30 minut. Alkohol se odpaří a šťáva se zredukuje. Maso vyjmeme a ponorným mixérem šťávu rozmixujeme. Já jsem ještě po rozmixování i procedila přes síto. Omáčka byla dokonalá, bez jediné hrudky. Krok 6: Maso vrátíme do omáčky, přidáme med, máslo a necháme ještě jednou prohřát. Odstavíme z tepla.
Podáváme s těstovinami, které bohatě posypeme strouhaným sýrem a čerstvými bylinkami.
Zveřejněno 3. 7. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Milánské hovězí řízky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OX3E
Moje poznámka
Milánské hovězí řízky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OX3E
Nejnovější recepty
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 4 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 11 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 12 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 15 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 16 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno 1. 9. 2025 21:09:47
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plovdivské maso
Andyzvesnice před 2 hodinami
Pekáček s cuketou
Andyzvesnice před 2 hodinami
Trenčiansky párek s fazolí po domácku
Andyzvesnice před 2 hodinami
Vepřové ragú na víně a zelenině
Andyzvesnice před 2 hodinami
Houbová omáčka a la kulajda
Andyzvesnice před 2 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
VPetr před 2 hodinami
Svíčková na smetaně
luciehorakova148 před 2 hodinami
Krkovička po farářsku
Olympus před 3 hodinami
Salát z červené řepy, cibule a jogurtu
Eva z HK před 3 hodinami
Nejlepší litý perník
Noumik před 4 hodinami
Tématické fráze:
milansky rizek,
hovezi rizky,
hovězí řízek,
milánský vepřový řízek,
hovězí řízek recept,
milánský kuřecí řízek,
milánské kuře,
milánský plátek,
milansky guláš,
milanske platky,
řízek z hovězího masa,
milánský hovězí rizek,
řízky z křemenáče,
milánský hovězí plátek,
hovězí řízky recept,
hovädzie rizky,
milánské vepřové řízky,
milánské řízek recept,
milanske hovězí maso,
hovězíí řízky
Suroviny:
maso hovězí,
cibule,
olej,
mouka hladká,
česnek,
protlak rajčatový,
žampióny,
máslo,
med,
víno červené,
vývar,
sůl,
pepř,
těstoviny,
sýr strouhaný,
čerstvé bylinky
Komentáře (12)
Podařený receptík