Suroviny
Porce: 1 - 2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 235 kJ / 773 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 9,42 g |
| Tuky | 50,39 g |
| Vláknina | 16,54 g |
| Cholesterol | 153 mg |
| Sodík | 40 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 62,63 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve si necháme povolit máslo. Odřízneme 2 cm zelené části cibulky a 2 slabé plátky z bílé části. Bylinky nasekáme nadrobno a společně s částí cibulky rozetřeme v hmoždíři nebo rozmixujeme, aby vznikla kašička. Pak směs do másla vmícháme, prolisujeme česnek. Z očištěné limetky nastrouháme kůru a vylisujeme šťávu, obojí smícháme s máslem. Podle chutí můžeme i osolit nebo opepřit, pokud uznáme za vhodné.
Krok 2: Do vykuchaného a očištěného pstruha uděláme z obou stran 3 zářezy. Položíme si ho na alobal a dovnitř pstruha i do těch zářezů, i na celý povrch vpravíme máslovou směs a rozetřeme. Lehounce zabalíme a necháme odpočinout nejméně 30 minut, čím déle, tím lépe, aby směs prostoupila celým pstroužkem.
Krok 3: Nyní si očistíme zeleninu na přílohu. Brambory a cherry rajčata rozpůlíme, kapii nakrájíme na 10 kousků. Okolo ryby položíme brambory, na ně položíme rajčata a papriku, malinko osolíme a zakápneme olejem. Zabalíme a pevně uzavřeme obal, aby nic nevyteklo.
Krok 4: Můžeme grilovat nebo i upéci v pekáčku. Zhruba 20 minut na každé straně.
Zveřejněno 24. 8. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pochoutkový pstruh s bylinkami, zeleninou a brambůrky v alobalu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QXNq
Moje poznámka
Pochoutkový pstruh s bylinkami, zeleninou a brambůrky v alobalu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QXNq
Nejnovější recepty
Salát Emerald
Přidáno před 1 hodinou
Kakaové pusinky
Přidáno před 2 hodinami
Linecké cukroví s mandlemi
Přidáno před 2 hodinami
Vánoční nepečená roláda podle Kamily Nývltové
Přidáno před 4 hodinami
Domácí arašídový nugát
Přidáno před 5 hodinami
Vánoční vaječný likér
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hamburská vepřová kýta
Misa12345 před 15 minutami
Nepečená kokosová roláda
HanaBerankova před 18 minutami
Vánoční linecká kolečka
PrinceznaXena před 21 minutami
Snadné rumové kuličky
PrinceznaXena před 24 minutami
Ovesné banánové sušenky
Panova před 1 hodinou
Bezlepkové linecké
Hankali před 1 hodinou
Květákový mozeček s bramborami z jedné pánve
monyss před 2 hodinami
Nejlepší vyprošťovací česnečka
BronislavaP před 2 hodinami
Vánočka III
IvaBrabi před 3 hodinami
Tradiční kynutá vánočka
lenkadra před 3 hodinami
Tématické fráze:
pstruh na grilu v alobalu,
pstruh v alobalu,
jak upéci pstruha,
pstruh na grilu s bylinkami,
pstruh v alobale,
vhodne bylinky na pstruha,
příprava pstruha v alobalu,
pstruh se zeleninou,
napln do pstruha,
pečený pstruh v alobalu,
bylinky vhodne na pstruha,
pstruch v alobale,
pstruh na zelenině,
pstruch v alobalu,
pstruh s brambory a zelenina,
grilování pstruha v v alobalu,
pstruh foto,
pstruh s brambory v alobalu,
recept na pstruha,
vhodne bylinky na pstruha
Suroviny:
pstruh,
máslo,
rozmarýn,
bazalka čerstvá,
pažitka,
máta,
limetka,
cibulka jarní,
česnek,
sůl hrubá,
pepř citronový,
brambory,
rajče cherry,
kapie,
brambory
Komentáře (16)
Jana Remkova: Jani, přece ti nic nebrání upravit si množství a druh bylinek podle sebe, my to rádi takto
Bibinka: Jani, když on páníček pstruha stejně nerad a jelikož jsem ho dostala, přece ho nenechám zkazit