Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kynutý cukeťák s uzeným

Oblíbenou letní zeleninou je bezesporu cuketa, je nízkokalorická a obsahuje mnoho zdraví prospěšných látek. Využít se dá ve spoustě pokrmů, ať už slaných, nebo sladkých. Připravte kynutý cukeťák s uzeným masem – zmizí okamžitě!

Hodnocení receptu je 4,9 (29×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min bez doby kynutí

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

Suroviny pro 1 plech

Hluboký plech o rozměrech přibližně 40 × 30 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 646 kJ /
4 457 kcal
Bílkoviny145,56 g
Tuky63,65 g
Vláknina65,96 g
Cholesterol 533 mg
Sodík 355 mg
Sůl0,67 g
Sacharidy802,33 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pekáč dostatečně vymažeme olejem nebo sádlem. Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C. Krok 2: Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Uzené maso pokrájíme na menší kostky. Krok 3: Cuketu nahrubo nastrouháme, osolíme a vložíme do cedníku. Necháme asi půlhodinu vypotit, poté pořádně vymačkáme veškerou tekutinu. Krok 4: Cuketu přendáme do mísy a zalijeme horkým mlékem. Promícháme a rozdrobíme kostku droždí. Přidáme špetku cukru, osolíme, rozklepneme vejce, přilijeme olej nebo sádlo, přidáme česnek, promnutou majoránku, uzené maso, promícháme a přisypeme postupně po částech mouku. Krok 5: Těsto pořádně zapracujeme a necháme na teplém místě vykynout. Krok 6: Do vymazaného pekáče urovnáme těsto a necháme ještě chvilku vykynout. Krok 7: Vložíme do trouby a pečeme na 180 °C zhruba 40 minut do zlatova. Jakmile se nám utvoří pevný povrch, potřeme shora olejem nebo sádlem (i několikrát během pečení).

TIP: Cukeťák na plechu - nejlepší recepty

Zveřejněno 26. 8. 2013

Poznámka autorky 1974andrea

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kynutý cukeťák s uzeným

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qoAR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kynutý cukeťák s uzeným

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qoAR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (42)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

1974andrea:Ano, dělala jsem na velký plech. My zase máme raději méně "buchtové" těsto:-)).

bystrouska:Moc děkuju za vyzkoušení a fotečky:-K Dělala jsi na velký plech? Já ho dělám raději v pekáči, mám ho ráda vyšší;-)

Cukeťáček byl dobrý:yes:, bylo to něco jiného než dělám obvykle. Přidala jsem fotky a bodík:-K

rozmarynaH:Marcelko, to je fajn, že chválili, moc děkuju za realizaci a krásněé fotky, díky:-K

Andrejko, upekla jsem cukeťák (jen jsem k uzenému přidala kousky maďarské klobásy) na takovou větší šešlost a než jsem uvařila kávu, tác byl prázdný. Ještě štěstí, že jsem stačila vyfotit. Na moji hlavu se snesla velká chvála, tak jí teď přenáším na tvoji:-K

cathleen:Ivčo, tak to jsem ráda, že se se povedl a chutnal. Moc děkuju i za fotky;-):-K

Andri, pekla jsem v remosce, přidávám fotky a zasloužený bodík!:yes::yes::-K

čeredka 1. 9. 2013 10:06
:-((přijela jsem ze zahrádky a v dobrém rozmaru strčila cuketu i se špinavým prádlem do pračky..;-(;-(hned,jak se vyždímá,jdu na to...:yes:

Nemam nic, az koncem zari a to zase nebudou cukety, tedy ty moje. Ale koupim ty "prumyslove" a udelam, neboj. Cuketak je kouzelny!

cuketka:Cuketko, jsem ráda, že jste recept vyzkoušela a pochutnali jste si. Díky:-K

Jitkas:Jitko a polohrubou máš? Zkus třeba půl na půl s krupičkou nebo jenom z krupičky;-)

Kdybych mela ty 4hrnky hrube mouky, uz by byl v troube. Delam neco podobneho se strouhankou, ale to je nadivka, ne tato krasna buchticka, k.pisek!

Včera jsem pekla cukeťák dle tohoto receptu a je to vynikající:-p:yes: Díky za recept;-)

Danca:Dančo, to jsem ráda, že všem chutnalo. Jen šiř dál, ať má z těch cuket užitek i pár dalších;-) Díky:-K

1974andrea: upekla jsem ho ještě v pondělí večer, ta vůně byla božská, takže jsem neodolala a snědla dva kousky :-8 Druhý den jsem nesla ochutnat kolegyním do práce a hned jsem musela napsat a namnožit recept;-):yes:

rozmarynaH:Přesně tak, děláme taky takhle bramborovou buchtu;-)

Všem moc děkuju za okomentování a hodnocení receptu;-):-K

Podobně dělám bramborovou buchtu, dát místo brambor cuketu je fajn nápad:yes:. Vlastní brambory jsou zatím v zemi, ale cuket je dostatek. S uzeným masem to bude moc chutné. Hezké foto, Andreo:-K

Nááádhera!:-K Cuket nadúroda, ukládám si k realizaci. (Jen co koupím kousek hezkého uzeného, uzeninu se mi tam dávat nechce.)

To musím udělat:-)):yes:

ANDY jako vždy super recept:yes::yes::yes:

To se mi líbí :yes: určitě vyzkouším ;-) vypadá to nádherně a o chuti nepochybuju :-K

Jasný klaďas:yes::yes::yes::yes::yes:

Jasný klaďas:yes::yes::yes::yes::yes:

skvělý:yes::yes::yes::yes:taky dělám s práškem do pečiva, jako Maris, tak příště zkusím droždí;-);-);-);-)

Dobrý nápad, dělám podobně s kapustou, tohle bude taky moc dobré:yes:

Tématické fráze:
cukeťák, kynutý bramborák z cukety, cukeťáček, recept cukeťák, cuketak na slano, recept na cukeťák, hrnkový slaný kynutý cukeťák, cukeťák s uzeným masem, cukeťák na plech, všechno co mám ráda cukeťák, cuketová nádivka se strouhankou, cukeťák recept, cuketová nádivka s krupičkou, cukeťák buchta, cuketak se syrem, cuketaky bez brambor s uzenym, cuketová buchta s uzeným, cukeťák na plech s uzenym, cuketa bramborak kynuty, cukeťák na plech video

Suroviny:
cuketa, maso uzené, mouka hrubá, mléko, vejce, droždí čerstvé, olej, majoránka, česnek, cukr, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu