Paštika z kuřecích jater
Poctivá kuřecí paštika vypadá a chutná úžasně, přitom není vůbec složité jí připravit doma. Dobře dochucená a připravená do ozdobné skleničky se může stát i výborným jedlým dárkem při nějaké sváteční příležitosti.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 597 kJ / 3 728 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 176,79 g |
Tuky | 315,25 g |
Vláknina | 7,14 g |
Cholesterol | 5,81 g |
Sodík | 785 mg |
Sůl | 2,00 g |
Sacharidy | 44,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
Krok 2: Na oleji zpěníme cibuli, drcený česnek, přidáme očištěná játra, lístky tymiánu a 100 ml smetany.
Krok 3: Dusíme, dokud játra nejsou hotová a všechna tekutina se nevypaří.
Krok 4: Ochutíme solí, pepřem, případně kořením a společně s máslem o pokojové teplotě a zbývající smetanou rozmixujeme.
Krok 5: Dáme do formy na srnčí hřbet a necháme v lednici vychladit, nejlépe do druhého dne. Servírujeme s brusinkami.
Zveřejněno 3. 6. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Paštika z kuřecích jater
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Jvv
Moje poznámka
Paštika z kuřecích jater
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Jvv
Nejnovější recepty
Spaghetti s Lučinou, anglickou slaninou a ředkvičkami
Přidáno před 2 hodinami
Špízy se sýrem a cuketou
Přidáno před 6 hodinami
Cuketová pomazánka s česnekem a sýrem, vhodné i pro diabetiky
Přidáno před 9 hodinami
Salát z pečených paprik
Přidáno před 11 hodinami
Masové kuličky s letním salátem, mozzarellou a vejci
Přidáno před 12 hodinami
Cuketový koláč se sýrem vhodný i pro diabetiky
Přidáno 21. 7. 2025 16:05:39
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rybízový jogurtový bezlepkový koláč
verisovakristyna před 27 minutami
Pikantní gulášek na barevných paprikách
HankaHK před 54 minutami
Babiččiny blbouny
Freziee před 1 hodinou
Hermelínová pomazánka
ilonkakulisek před 2 hodinami
Cuketové lívance na slano
Davis před 2 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
pohlodek před 2 hodinami
Oříšková bábovka
Kattyy před 2 hodinami
Rohlíky jak kupované
gasparicsova před 2 hodinami
Ovocné řezy s pudinkem
bibinv před 3 hodinami
Jednoduchý mascarpone krém
Mlsounm před 3 hodinami
Tématické fráze:
domácí paštika recepty,
nejlepší játrová domácí paštika z kurecich jater,
kuřecí játrová paštika,
jatrová paštika kluci v akci,
paštika recept,
drůbeží játrová paštika,
kuřecí játrová domácí paštika recepty,
recept na pastiku,
domácí játrová paštika z kuřecích jater recepty,
játrová paštika z drubežích jater,
nejlepší játrová domácí paštika,
kuřecí játrová paštika recept,
játrová paštika recept prostřeno,
paštika,
kluci v akci domácí paštika,
drubezi pastika,
drůbeží játrová paštika recept,
domácí drůbeží játrová paštika,
domácí paštika recept,
kuřecí játra paštika
Suroviny:
játra kuřecí,
smetana ke šlehání,
máslo,
cibule,
česnek,
tymián čerstvý,
sůl,
pepř mletý,
koření paštikové,
olej olivový
Komentáře (220)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Každopádně děkuji, díky tomuto receptu jsem se naučila připravovat domácí paštiku. Mnohem lepší než ty z obchodu
A ještě jedna věc. Jak dlouho vydrží v lednici?
No, můžete...
https://www.toprecepty.cz/recept/43062-tradicni-pa...
https://www.toprecepty.cz/recept/40869-pastikove-k...
Koření skladuji v prachovnici a vydrží v nelednici do až až, a do paštik přidávám někdy sardelku, někdy jádroviny, někdy semínka, někdy sušené (kandované) ovoce, někdy kousky pečeného masa
Ať se dílo podaří! Važte si tohoto receptu, neb je to jeden z nemnoha rcp, kdy se paštéta NEVAŘÍ a když do hotové přihodíte kousky dušených jater, tak nic nepokazíte
Edit:
Aha! Já o koření..., autorka o paštice...
Paštiku dělávám do foroty do mrazáku
Dnes jsem zkoušela uplne prvně a skoro jsem neměla co dat chladit
Dekuji za inspiraci
nikola: smetana se dává při dušení, s tymiánem buď opatrná, je dost výrazný, dej tam málo a protože játra jsou již tepelně upravená, můžeš bez problémů ochutnat a eventuelně přidat podle chuti
Před uložením jsem vyložila terinu Anglickou slaninou a dala na chvilinku do trouby podle rady p.Filipa
Máslo jsem rozehřála,protože bylo z mrazáku a šlo to taky pěkně.
Díky za recept a dávám bodík.
Moc děkuji
Uvidím, co zítra chlapci
Eliska Bacharka: je dobře, že už máš vyzkoušeno, je to jistější. Díky
Petro, Vám taky děkuju,