Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 205 kJ / 527 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 14,22 g |
Tuky | 1,12 g |
Vláknina | 25,24 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 125 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 105,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na kostky a ve větším hrnci ho na sádle opečeme.
Krok 2: Osolíme, opepříme, přidáme posekaný česnek, snítky tymiánu a necháme vydusit tekutinu.
Krok 3: Poté podlijeme pivem ( vínem) a necháme opět z větší části odpařit.
Krok 4: Pak po částech podléváme vývarem a dusíme 1,5 hodiny.
Krok 5: Mezitím nakrájíme brambory na kostky, mrkev na kolečka nebo půlkolečka, cibuli na proužky.
Krok 6: Vše osolíme a restujeme cca 20 minut na pánvi s rozehřátým máslem.
Krok 7: Zeleninu přidáme k masu, ještě podlijeme zbytkem vývaru a dusíme doměkka.
Krok 8: Nakonec vmícháme posekanou petrželku, pěkně velkou hrst.
Celkově by měl být pokrm hustší než guláš. Podáváme nejlépe s čerstvým chlebem.
Celkově by měl být pokrm hustší než guláš. Podáváme nejlépe s čerstvým chlebem.
Zveřejněno 9. 10. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zvěřinové Irish stew ( Irské dušené)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vwAV
Moje poznámka
Zvěřinové Irish stew ( Irské dušené)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vwAV
Nejnovější recepty
Řezy s motýlkem
Přidáno před 7 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokošlehačkou
Přidáno před 11 hodinami
Brynzová pěna
Přidáno 4. 5. 2025 19:25
Placičky z tresky a hrášku
Přidáno 4. 5. 2025 15:01
Hermelín zapečený v zelenině
Přidáno 4. 5. 2025 05:13
Koláčky s hruškovými povidly
Přidáno 4. 5. 2025 05:04
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
"Mac and cheese" po česku
Rici_CZG před 1 hodinou
Sýrovo-slaninový quiche
Miiichiii21 před 4 hodinami
Babiččina třená bábovka
Miiichiii21 před 4 hodinami
Šunková pomazánka na housku, chlebíčky i jednohubky
GabKe před 5 hodinami
Prošívaná deka
sikulka131 před 5 hodinami
Tomatová polévka s těstovinami
jamara před 6 hodinami
Kaiserky s mákem
magdalenka před 6 hodinami
Bramborový gulášek
Martina Fliegerova před 7 hodinami
Pečený bůček
BublinaF před 7 hodinami
Banánové muffiny s ořechy a čokoládou
MartinaR před 8 hodinami
Tématické fráze:
irské vepřové stew,
stew recept,
zvěřina recepty,
zvěřinové recepty,
typické irské jídlo,
irské dušené maso,
irské dušené hovězí,
irská hovězí kližka recept,
recepty ze zveriny,
stew,
recepty zvěřina,
vepřové stew,
irske jidlo,
kuřecí stew,
irská hovězí kližka recepty,
irské hovězí stew,
irske veprove maso recepty,
irské skopové,
hovězí stew,
recept na stew
Suroviny:
brambory,
mrkev,
cibule,
česnek,
pivo černé,
vývar,
petrželka zelená,
sádlo,
máslo,
tymián čerstvý,
pepř,
sůl
Komentáře (30)
Zkoušela jsem i z vepřové plece a bylo to také velice chutné.
Tahle varianta ze zvěřiny mi připadá jako vyšší stupeň k dokonalosti, prostě se mi to líbí a chválím.
Bod samozřejmě přidávám, je opravdu zasloužený.
psala jsem v práci a uklepla jsem se