Indická kuchyně - jihoindické thakkali payaru curry (černooké fazolky) český videorecept
Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 791 kJ / 667 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 47,26 g |
| Tuky | 8,85 g |
| Vláknina | 48,18 g |
| Cholesterol | 30 mg |
| Sodík | 1,79 g |
| Sůl | 4,30 g |
| Sacharidy | 77,48 g |
Postup přípravy
Podávejte s rýží nebo s roti či pita chlebem.
Zveřejněno 16. 10. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Indická kuchyně - jihoindické thakkali payaru curry (černooké fazolky) český videorecept
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gyml
Moje poznámka
Indická kuchyně - jihoindické thakkali payaru curry (černooké fazolky) český videorecept
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gyml
Nejnovější recepty
Salát Emerald
Přidáno před 3 hodinami
Kuličky kumquat
Přidáno před 4 hodinami
Rychlá polévka s mrkví, hráškem a strouháním
Přidáno před 4 hodinami
Florentýnky z ořechové směsi
Přidáno před 4 hodinami
Kakaové pusinky
Přidáno před 5 hodinami
Linecké cukroví s mandlemi
Přidáno před 5 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramboráčky
Anickamanicka před 1 hodinou
Domácí langoše
Jurkano před 1 hodinou
Perníčky
horakova654 před 1 hodinou
Kuřecí prsa po francouzsku
Javor před 1 hodinou
Bábovka (hrníčková, olejová)
Dasa65 před 2 hodinami
Pohanka se smaženou cibulí a slaninou
Michal_amater před 2 hodinami
Vařená majonéza
SenBri před 2 hodinami
Masové kuličky na způsob guláše
BinaSa před 2 hodinami
Hamburská vepřová kýta
Misa12345 před 2 hodinami
Nepečená kokosová roláda
HanaBerankova před 2 hodinami
Tématické fráze:
indická kuchyně recepty s obrázkem,
hrách černooký,
černooký hrách,
indická kuchyně recepty,
hra fazolky,
černoký hrách,
recepty indické kuchyně,
curry listy,
indická kuchyně,
zeli s lejnem,
indicke curry,
co vaříte z indické kuchyně diskuze,
fazolová polívka z nejmenších fazolí,
co je aseofoatida,
výroba přepuštěného másla s kurkumou,
indicke kari videorecept,
studená jídla indické kuchyně,
žluté fazolky polívka,
fazolky,
hrach cerne oko
Suroviny:
fazolky černooké,
špenát čerstvý,
rajče,
jogurt bílý,
cibule,
bazalka čerstvá,
chilli paprika čerstvá zelená,
česnek,
semínka hořčičná,
chilli,
koriandr sušený,
sůl,
kurkuma,
olej
Komentáře (24)
Curry listy mám jen sušené, ale na chuti to nic neubralo, moc nám chutnalo
Jako důkaz přidávám fotku
Pak jsem guglila ten latinský název, našla informace, jak píšeš, že vhodné pro diabetiky (což by se mi hodilo) ale ani jednu fotku vyloupaných fazolí, takže netuším, zda je informace správná, tady zas o něm píšou jako o "hrachu černé omko" - opět bez fotky
http://www.biolib.cz/cz/taxon/id194294/
Konečně, hurááá, mám
http://translate.google.cz/translate?hl=cs&sl=en&u...
Obrázky zde:
https://www.google.cz/search?q=vigna+unguiculata+w...
Luštěniny by se měli solit až po uvaření.
Mě osobně připada vařit luštěniny v papiňáku za zbytečnou a částečně nebezpečnou činnost. Pokud jsou namočené, moc dlouho se vařit nemusí a mohu si kdykoliv zkontrolovat stupeň uvaření. Nemluvě o nebezpečí výbuchu v případě ucpání ventilů pěnou.
A vrcholem je aseofoatida. Ta chce vždy zarestovat do horkého oleje a ne dát vařit. Jinak poznáte, pročn se tomu po česku říká čertovo lejno.
Jen malá připomínka pro kuchaře neznající vaření v papiňáku.Byť jsou fazole předem namočené,tak 15minut je opravdu málo.Já jsem vařívala 30minut a pro informaci pro ostatní,ve 450ml vody.Ony fazole totiž rády vypění a ještě více rády zaneřádí tlakový ventil.Takže až někomu půjde z ventilu pěna,nelekejte se,dejte hrnec na nejmenší hořák a nejnižší stupeň a dovařte
Jana Remkova:Jani mrkni na okaz
Jinak curry listy jsem koupila v tescu za 79,- Kč http://tescoviny.cz/assets/big/2001120383965.jpg ale mají ho jen ve velkých hypermarketech.