Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečená dýně hokkaido s bramborami na bylinkách

Pečená dýně hokaido s bramborami je výbornou a zdravou přílohou. Příjemně voní po bylinkách a hodí se například k pečenému masu. Vyzkoušejte tuto podzimní zeleninu zpracovat podle našeho receptu a určitě si pochutnáte.

Hodnocení receptu je 4,9 (42×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

petram petram

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 130 kJ /
748 kcal
Bílkoviny7,68 g
Tuky52,66 g
Vláknina10,52 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3,22 g
Sůl8,00 g
Sacharidy57,11 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Omytou, neloupanou dýni přepůlíme a lžící vydlabeme vnitřek se semínky. Krok 2: Dužinu nakrájíme na měsíčky. Krok 3: Brambory (omyté i se slupkou nebo oloupané) nakrájíme na tenké klínky. Krok 4: Dýni i brambory vložíme do hluboké mísy a zalijeme marinádou umíchanou z olivového oleje, prolisovaného česneku, soli, pepře a bylinek. Krok 5: Zeleninu s marinádou důkladně promísíme, rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 200 °C doměkka asi 30 minut.

TIP: Nejlepší recepty z dýní

Zveřejněno 22. 10. 2013

Poznámka autorky petram

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách: http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OGNB

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OGNB

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Moc dobré a rychlé jídlo. Děláváme, někdy přidám kousky celeru a mrkve, taková pečená zeleninová směs. Je dobrá i samostatně, třeba s jogurtovým dipem.

Marie Svarcova: Moc děkuji, taková chvála mě opravdu těší :-K

:-)<3:yes::yes: jednoduše - moc dobré :-K

Nikdy dýni Hokaidó neloupeme. Pečením nebo vařením slupka změkne tak, že ji při jídle vůbec nevnímáte.

arrefeena:

Režná Irena 9. 11. 2016 19:16
Dnes jsem pekla ale oloupala jsem jí loupáčkem na brambory dala jsem vše podle receptu a je vše snědeno byla vynikající <3

Těsně před upečením to posypu nastrouhaným Niva sýrem nebo Balkánem.;-)

kucerova45: Moc děkuju za vyzkoušení a za fotky, vypadají parádně! :-K

Moc dobrý recept, dneska jsem upekla k srnčím přírodním plátkům a moc všech chutnalo. Přikládám foto, pokud teda:yes:;-) můžu.

Tak je to v troube, uvidime:-)

Hokkaido se neloupe jako asi jediné a při vařen
www.anajs.mypage.czí změkne.

... to by chtělo ochutnat:yes:, velice hezky to vypadá a jistě i dobře chutná;-);-);-)

Pečená dýně je jedna z nejlepších úprav, mám ji moc ráda :-p

Perfektní:yes::yes::yes:podobný recept nosím v hlavě už delší dobu;-);-)ale já to strčím v troubě pod gril, je to dřív hotové;-);-);-)brambory ve šlupce, tak dělám už roky;-);-):-p:-p:-p

Dýně hokkaido má velice tvrdou slupku, ale při vaření, dušení či jakékoliv úpravě rychle změkne a dýně je hotová během pár minut

arrefeena: tenhle druh dýně se neloupe,pokud vím.

není ta slupka tvrdá? ještě nikdy jsem neviděla, že by jí někdo neokrájel :-O

Chutná kombinace surovin:yes:Mě by chutnalo:-pPeti máš to moc hezké:-K

Tématické fráze:
dýně hokaido v troubě, pečená dýně hokaido, pečená dýně v troubě, pečená dýně, pečená dýně s bramborem, dýně hokaido recepty, pečena hokaido, dýně hokaido pečená, recepty z dýně hokaido, pecena dyne s bramborama, pecene hokaido, pečená dýně hokaido s bramborami, zapečená dýně, recepty z dýně hokaido pečená, hokaido recepty, pečené hokaido recept, pečená dýně hokaido v troubě, dyně hokaido pečená s mrkví, dýně hokaido, zapečené brambory s dyní

Suroviny:
dýně hokkaido, brambory, česnek, olej olivový, sůl, pepř mletý, rozmarýn, tymián

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu