Půlnoční flamendr
Decentně pikantní hovězí flamendr zajisté osloví všechny milovníky pálivého jídla. Směs hovězích nudliček, cibule, žampionů a rajčatového protlaku je rychle hotová. Pokrm můžete podávat s chlebem, brambory, hranolky, nebo bramboráky.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 262 kJ / 1 975 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 180,93 g |
| Tuky | 113,76 g |
| Vláknina | 23,12 g |
| Cholesterol | 353 mg |
| Sodík | 734 mg |
| Sůl | 1,55 g |
| Sacharidy | 48,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Stroužky česneku oloupeme a utřeme se solí. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky.
Krok 2: Maso nakrájíme na nudličky a promícháme s utřeným česnekem, pepřem, zakápneme olejem a necháme nejlépe přes noc odležet.
Krok 3: Odleželé maso orestujeme v horkém oleji, přidáme cibuli, žampiony, zarestujeme, přidáme mletou papriku, zpěníme, zalijeme vývarem, přidáme protlak, drcený kmín, chilli koření. Krátce podusíme, vložíme kapii a prohřejeme.
Krok 4: Příloha je zcela na každém z nás. Skvělý je chleba, různě upravené brambory, hranolky, bramboráčky.
Zveřejněno 25. 10. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Půlnoční flamendr
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pn4X
Moje poznámka
Půlnoční flamendr
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pn4X
Nejnovější recepty
Pražma královská v solné krustě podle Marka Raditsche
Přidáno před 4 hodinami
Kuřecí karbanátky se sýrem a slaninou
Přidáno před 11 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Přidáno před 17 hodinami
Kapřík podle pánů z Rožmberka s bramborami
Přidáno před 18 hodinami
Losos na pomerančích z pánve
Přidáno před 20 hodinami
Pomazánky na jednohubky
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečené maso
Anytram před 3 minutami
Expresní svíčková na smetaně
DenisaS. před 7 minutami
Vepřová plec na cibuli s růžičkovou kapustou
habis před 7 minutami
Zapečené těstoviny s mletým masem
Vytvarnik před 24 minutami
Panenka v sýrovém těstíčku
Sahula před 24 minutami
Dobré bramborové knedlíky - podrobně
Priserka před 1 hodinou
Domácí česnečka
Milan68 před 1 hodinou
Vepřové výpečky II
DunkaStehlikova1975 před 1 hodinou
Feferonová pasta - pálihub
pazderka83 před 1 hodinou
Plovdivské maso
PaveL2002 před 2 hodinami
Tématické fráze:
flamendr,
hovězí flamendr,
flamendr recept,
půlnoční,
recepty na flamendr,
recept flamendr,
recept na flamendr,
nejlepší flamendr,
flamender,
flamendr z hovězího masa,
flamendr recepty,
vynikajici flamendr,
flamendr s bramboracky,
flamendr videorecept,
flamendr se žampiony,
půlnoční maso,
top recepty flamendr,
vepřový flamendr,
recepty flamendr,
flamedr
Suroviny:
hovězí zadní,
sůl,
pepř mletý,
česnek,
olej,
cibule,
žampióny,
paprika sušená sladká,
vývar masový,
protlak rajčatový,
kmín drcený,
chilli,
kapie sterilovaná
Komentáře (14)
Jako vždy to vypadá dobře, takže ukládám, jak jinak