Půlnoční flamendr
Decentně pikantní hovězí flamendr zajisté osloví všechny milovníky pálivého jídla. Směs hovězích nudliček, cibule, žampionů a rajčatového protlaku je rychle hotová. Pokrm můžete podávat s chlebem, brambory, hranolky, nebo bramboráky.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 262 kJ / 1 975 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 180,93 g |
| Tuky | 113,76 g |
| Vláknina | 23,12 g |
| Cholesterol | 353 mg |
| Sodík | 734 mg |
| Sůl | 1,55 g |
| Sacharidy | 48,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Stroužky česneku oloupeme a utřeme se solí. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky.
Krok 2: Maso nakrájíme na nudličky a promícháme s utřeným česnekem, pepřem, zakápneme olejem a necháme nejlépe přes noc odležet.
Krok 3: Odleželé maso orestujeme v horkém oleji, přidáme cibuli, žampiony, zarestujeme, přidáme mletou papriku, zpěníme, zalijeme vývarem, přidáme protlak, drcený kmín, chilli koření. Krátce podusíme, vložíme kapii a prohřejeme.
Krok 4: Příloha je zcela na každém z nás. Skvělý je chleba, různě upravené brambory, hranolky, bramboráčky.
Zveřejněno 25. 10. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Půlnoční flamendr
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pn4X
Moje poznámka
Půlnoční flamendr
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pn4X
Nejnovější recepty
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Přidáno před 12 hodinami
Kapřík podle pánů z Rožmberka s bramborami
Přidáno před 14 hodinami
Losos na pomerančích z pánve
Přidáno před 15 hodinami
Pomazánky na jednohubky
Přidáno před 15 hodinami
Linecké s kávou
Přidáno před 16 hodinami
Perníkové piškotky
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koprová omáčka
oswaldjan23 před 5 minutami
Dokonalá zelňačka
pazderka83 před 17 minutami
Zadělávaný hrášek/prívarok
bobnak před 8 hodinami
Hospodský guláš podle ČSN
Fanus před 11 hodinami
Kynutý jablečný závin
Rosnicka710 před 11 hodinami
Linecké cukroví
Evellinka před 13 hodinami
Květákový mozeček
radekfiala před 13 hodinami
Staročeská pučálka
Iricek před 13 hodinami
Hovězí plátky ve vlastní šťávě
Klar98 před 14 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
eskalina před 14 hodinami
Tématické fráze:
flamendr,
hovězí flamendr,
flamendr recept,
půlnoční,
recepty na flamendr,
recept flamendr,
recept na flamendr,
nejlepší flamendr,
flamender,
flamendr z hovězího masa,
flamendr recepty,
vynikajici flamendr,
flamendr s bramboracky,
flamendr videorecept,
flamendr se žampiony,
půlnoční maso,
top recepty flamendr,
vepřový flamendr,
recepty flamendr,
flamedr
Suroviny:
hovězí zadní,
sůl,
pepř mletý,
česnek,
olej,
cibule,
žampióny,
paprika sušená sladká,
vývar masový,
protlak rajčatový,
kmín drcený,
chilli,
kapie sterilovaná
Komentáře (14)
Jako vždy to vypadá dobře, takže ukládám, jak jinak