Kančí svíčková (i z jiné zvěřiny)
Svíčková omáčka rozhodně patří k tradičním svátečním jídlům naší kuchyně, připravte si ji tentokrát trochu netradičně z divočáka, či jiné zvěřiny, budete mile překvapeni. Tak honem, začněte si chystat ingredience.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 022 kJ / 1 439 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 133,67 g |
| Tuky | 77,21 g |
| Vláknina | 37,05 g |
| Cholesterol | 452 mg |
| Sodík | 872 mg |
| Sůl | 1,99 g |
| Sacharidy | 36,28 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 13. 12. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kančí svíčková (i z jiné zvěřiny)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8AEL
Moje poznámka
Kančí svíčková (i z jiné zvěřiny)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8AEL
Nejnovější recepty
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 5 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno před 19 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 23 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 23 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 20. 12. 2025 12:19:24
Salát Emerald
Přidáno 20. 12. 2025 10:41:55
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vinná klobása trochu jinak
Peetrys před 3 minutami
Vinná klobása se žampiony, sýrem a šunkou
Sahula před 22 minutami
Vinná klobása pečená na zelí s karamelizovanou cibulkou
Sahula před 1 hodinou
Zelný salát z červeného nebo bílého zelí
JanSmola před 2 hodinami
Pusinky z bílků s vlašskými ořechy
katkachromcova2 před 3 hodinami
Vynikající pomazánka ze sušených rajčat
KrisZaezemi před 3 hodinami
Vánočka III
Marcela.Ma. před 5 hodinami
Kapří hranolky
loing před 14 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 14 hodinami
Tématické fráze:
kanci svickova na smetane,
svíčková z kančího masa,
svíčková z kančí kýty,
svíčková na smetaně ze zvěřiny,
nejlepší recepty na zvěřinu,
svíčková z divočáka,
svíčková z kance s brusinkami,
kančí kýta jako svíčková,
jak naložit zvěřinu,
svíčková z bažanta,
svičkova omačka ze zveřiny,
svíčkova z kančího,
nejlepší recepty ze zvěřiny,
recepty ze zvěřiny,
svíčková z daňka,
recept na kančí svíčkovou,
bažant na svíckovou,
jak naložit kančí maso na svickovou,
recept na svíčkovou ze zvěřiny,
kančí maso svíčková
Suroviny:
kýta kančí,
mrkev,
celer,
petržel,
cibule,
špek,
višně,
brusinky,
smetana ke šlehání,
šťáva citronová,
jalovec,
koření nové koření,
máslo,
bobkový list,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (10)
Já dělám s tímto základem: mrkev, celer, kořenová petržel, cibule, špek, nové koření, bobkový list, pepř, sůl, jalovec (na dochucení citron) svíčkovou z kance, srnce, jelena, daňka.
Dokonce i BAŽANTY dělám na tomto dá se říci, univerzálním základu, k němu přidám asi 10 ks nakrájených, sušených švestek, necelou 1/4 lžičky mletého badyánu a dám péct do trouby. Když je maso měkké, omáčku propasíruji, přidám 2 lžíce švestkových povidel, povařím, pak ještě pomixuji, přidám smetanu ke šlehání, popřípadě zahustím, dochutím citronem. Jako přílohu podávám Bavorské knedlíky, na talířek dám místo brusinek lžičku švestkových povidel rozmíchaných s troškou šlehačky. Všichni, kdo ochutnali, měli boule za ušima, opravu mňamka