Grilovaní líni
Vychutnejte si delikátní chuť grilovaných línů. Tato ryba, známá svou jemnou a šťavnatou strukturou, je ideální pro grilování, které podtrhne její přirozenou chuť. S jednoduchou marinádou a správným grilováním získají líni křupavou kůrku a zůstanou uvnitř šťavnatí.
Suroviny pro 7 porcí
7porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 722 kJ / 411 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,14 g |
Tuky | 38,23 g |
Vláknina | 5,98 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 7 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 13,28 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ryby opláchněte zevnitř i zvenčí pod proudem vody a osušte je papírovou utěrkou. Očistěte je a poté do jejich boků udělejte nožem příčné zářezy. Ryby naskládejte v jedné vrstvě do pekáčku.
Krok 2: Na marinádu do misky dejte česnek nakrájený na plátky, pokrájenou a semínek zbavenou chilli papričku, sůl, pepř a pak vše oblou stranou lžíce rozmačkejte na pastu. Přidejte ještě limetkovou šťávu a třete, dokud se sůl nerozpustí. Vmíchejte pokrájenou pažitku, šalotku nakrájenou na kolečka, cibuli, pokrájenou petrželku a olej.
Krok 3: Trochu pasty dejte do každé ryby a také ji vetřete do zářezů na bocích.
Krok 4: Do dutiny vložte i snítku čerstvého tymiánu, jeden bobkový list a kuličku nového koření.
Krok 5: Zbylou marinádou potřete kůži ryb, zakryjte je fólií nebo alobalem a na hodinku je uložte do lednice. Během této doby je párkrát obraťte.
Krok 6: Připravte gril na přímé grilování. Rozpalte ho na vysokou teplotu. Okartáčujte rošt a naolejujte ho.
Krok 7: Rozmístěte ryby na rošt a poté je opékejte 6-10 minut na každé straně, dokud nebudou propečené.
Horké ryby podávejte ozdobené dílky limetky.
Horké ryby podávejte ozdobené dílky limetky.
Zveřejněno 5. 9. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Grilovaní líni
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p9N1
Moje poznámka
Grilovaní líni
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p9N1
Nejnovější recepty
Kuřecí směs se žampiony
Přidáno před 3 hodinami
Bramborová scarpaccia se sýrem
Přidáno před 6 hodinami
Zapečené těstoviny se šunkou a tofu
Přidáno před 7 hodinami
Domácí libečková sůl
Přidáno před 11 hodinami
Svačinová polévka z masového vývaru, se zeleninou a lahůdkovým párkem
Přidáno před 15 hodinami
Zavařený kedlubnový salát
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Česneková bramboračka s vaječnou jíškou
Sahula před 1 hodinou
Pečená švestková povidla
Verosa před 4 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
dominikahonesova před 4 hodinami
Svíčková na smetaně
Sahula před 4 hodinami
Rychlý švestkový koláč s mákem
Snike2006 před 5 hodinami
Koláč z cukety
Vampi před 6 hodinami
Broskvová hrníčková buchta
Monika95 před 6 hodinami
Odlehčené kuře na paprice
Picik před 7 hodinami
Rajská omáčka
Maroun416 před 8 hodinami
Nadýchaný piškotový korpus
Rouzis před 8 hodinami
Tématické fráze:
lín recepty,
lín na grilu,
lín recept,
lín obecný recepty,
recepty lín,
lín,
lín obecný recept,
grilovaný lín,
recept lín,
recept na lina,
recepty z lína,
recepty na lína,
jak očistit lína,
jak očistit lína obecného,
lin na gril,
lín top recepty,
lín obecný na grilu,
lín obecný příprava,
recepty lín obecný,
líni recept
Suroviny:
lín,
česnek,
chilli paprika čerstvá,
sůl hrubá,
pepř mletý,
šťáva limetková,
pažitka,
cibule šalotka,
petrželka,
olej olivový,
tymián čerstvý,
bobkový list,
koření nové koření,
limetka
Komentáře (8)