Rybíz jako brusinky s rumem
Pevnější rybízová zavařenina příjemně voní vanilkou, skořicí, rumem a hřebíčkem. Velmi dobře chutná nejen ke svíčkové omáčce, výborná je také přidaná pod maso, nejčastěji zvěřinu, nebo do některých gulášů.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 983 kJ / 2 864 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 11,00 g |
| Tuky | 2,00 g |
| Vláknina | 54,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 40 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 611,05 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rybíz odstopkujeme, opláchneme a necháme okapat. Vše kromě rumu vložíme do hrnce a přivedeme k varu.
Krok 2: Vaříme 10 minut, během té doby sbíráme tvořící se pěnu.
Krok 3: Po odstavení přimícháme rum.
Krok 4: Ihned plníme do vymytých sklenek, očistíme okraj sklenice, zakápneme povrch rybízu rumem, sklenice uzavřeme a otočíme dnem vzhůru.
Krok 5: Takto necháme zcela vychladnout.
Zveřejněno 7. 7. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rybíz jako brusinky s rumem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v7xm
Moje poznámka
Rybíz jako brusinky s rumem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v7xm
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 3 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 9 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 13 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Likérové špičky
Sahula před 38 minutami
Kávové úlky
MichaelaSr před 44 minutami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 44 minutami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 56 minutami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 1 hodinou
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 2 hodinami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 2 hodinami
Domácí vánočka
Slaninova.L. před 2 hodinami
Křupavé vafle se zmrzlinou
janakrejzarova před 2 hodinami
Tématické fráze:
červený rybíz ala brusinky,
rybíz ala brusinky v troubě,
bílý rybíz recepty,
rybíz alá brusinky,
červený rybíz jako brusinky,
falešné brusinky z červeného rybízu,
falešné brusinky z rybízu recept,
falešné brusinky z rybízu,
bílý rybíz recept,
recepty z bílého rybízu,
brusinky z rybízu,
rybíz bílý recepty,
peceny rybiz ala brusinky,
rybíz bílý recept,
brusinky v rumu,
recept na bílý rybíz,
bílý rybíz ala brusinky,
co z bílého rybízu,
rybíz alla brusinky,
bílý rybíz
Suroviny:
rybíz červený,
cukr krupice,
cukr vanilinový,
cukr skořice,
koření hřebíček,
šťáva citronová,
rum,
rybíz
Komentáře (21)
1974andrea:
Místo rozdrcených hřebíčků jsem použila hřebíčky macerované v rumu
Na 1 kg rybízu jsem dala 5 PL.
Macerát-výluh:
200 ml rumu, sáček hřebíčků
Uzavřít ve sklenici a nechat louhovat několik dní, čím déle, tím je aroma silnější. Macerát-pár kapek také přidávám do některých moučníků nebo cukroví.
(byl jsem příjemně přeqapen, protože chuťově je to pikantnější než brusinky
A ostatním děkuji za komentáře a hodnocení
Bosanko, a co avizovaný bodík, přidám tedy já