Zelník na plechu
Pokud chcete připravit opravdu syté a velmi chutné jídlo, stačí mít doma jeden balíček kysaného zelí, brambory a trochu uzeného masa. Ochucení trochu připomene klasický bramborák na plech, výsledkem je lahodné jídlo z jednoho pekáčku.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 615 kJ / 1 820 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 103,79 g |
| Tuky | 35,49 g |
| Vláknina | 49,09 g |
| Cholesterol | 907 mg |
| Sodík | 6,10 g |
| Sůl | 14,63 g |
| Sacharidy | 249,74 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambory oloupeme, omyjeme a nahrubo nastrouháme. Vymačkáme z nich šťávu, stejně jako z kysaného zelí a smícháme dohromady.
Krok 2: Přidáme hrubě nakrájené uzené maso, vejce, mouku, rozetřený česnek, kmín, zelené bylinky, osolíme, opepříme a nakonec vsypeme promnutou majoránku. Předehřejeme troubu na 180-200 °C.
Krok 3: Plech nebo pekáček vytřeme sádlem, rozetřeme na něj bramborovou hmotu, povrch uhladíme a potřeme rozehřátým sádlem. Pečeme asi 40 minut.
Zveřejněno 28. 9. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zelník na plechu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rRP4
Moje poznámka
Zelník na plechu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rRP4
Nejnovější recepty
Vanilkové pralinky
Přidáno před 35 minutami
Staročeský kuba
Přidáno před 3 hodinami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 4 hodinami
Marinovaná kuřecí játra v omáčce se zeleninou
Přidáno před 6 hodinami
Sýrová pomazánka podle ČSN
Přidáno před 9 hodinami
Vánoční oplatky
Přidáno 17. 12. 2025 13:26:45
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Muffiny s kousky čokolády
ZoeRumpikova před 2 hodinami
Kokosovo-pomerančové crinkles sušenky
veronika_straka před 2 hodinami
Těsto na pizzu
Filomenka před 2 hodinami
Šunkofleky
veronika_straka před 2 hodinami
Skořicové rohlíčky
Noumik před 3 hodinami
Vepřové kostky po bratislavsku
BinaSa před 4 hodinami
Bílkový chlebíček
Jajav před 5 hodinami
Zelná polévka strýce Jiřího
Vaha 1972 před 6 hodinami
Zapečená krkovička se žampiony a zakysanou smetanou
Ivet88 před 7 hodinami
Jemné kokosové cukroví
Verunkavh před 7 hodinami
Tématické fráze:
zelníky,
zelník,
zelníky recept,
recept na zelníky,
zelnik recept,
zelńáky,
zelnáky na plech,
pečené zelníky,
zelníky pečené,
zelníky v troubě,
recept zelníky,
zelníky recepty,
recepty zelníky,
recepty zelník,
recept na zelník,
zelníky pečené z hlávkového zelí,
bramborové zelníky,
cmunda pecena v troube,
zelníky pečené v troubě,
zelníky z hlávkového zelí
Suroviny:
brambory,
zelí kysané,
vejce,
mouka polohrubá,
maso uzené,
česnek,
majoránka,
kmín drcený,
petrželka zelená,
pažitka,
sůl,
pepř mletý,
sádlo
Komentáře (31)
Nic na tom není, jsou podstatně složitější recepty
Papričko, také mě na tom baví, že ačkoli bezvadně chutná, je téměř dietní... Nakonec uzené i sádlo by šlo vynechat. A nebo naopak, kdo by raději mastnější placky, může si je usmažit na pánvi...