Zelník na plechu
Pokud chcete připravit opravdu syté a velmi chutné jídlo, stačí mít doma jeden balíček kysaného zelí, brambory a trochu uzeného masa. Ochucení trochu připomene klasický bramborák na plech, výsledkem je lahodné jídlo z jednoho pekáčku.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 615 kJ / 1 820 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 103,79 g |
| Tuky | 35,49 g |
| Vláknina | 49,09 g |
| Cholesterol | 907 mg |
| Sodík | 6,10 g |
| Sůl | 14,63 g |
| Sacharidy | 249,74 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambory oloupeme, omyjeme a nahrubo nastrouháme. Vymačkáme z nich šťávu, stejně jako z kysaného zelí a smícháme dohromady.
Krok 2: Přidáme hrubě nakrájené uzené maso, vejce, mouku, rozetřený česnek, kmín, zelené bylinky, osolíme, opepříme a nakonec vsypeme promnutou majoránku. Předehřejeme troubu na 180-200 °C.
Krok 3: Plech nebo pekáček vytřeme sádlem, rozetřeme na něj bramborovou hmotu, povrch uhladíme a potřeme rozehřátým sádlem. Pečeme asi 40 minut.
Zveřejněno 28. 9. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zelník na plechu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rRP4
Moje poznámka
Zelník na plechu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rRP4
Nejnovější recepty
Roláda Hurikán
Přidáno před 6 hodinami
Salát se žampiony a ztraceným vejcem
Přidáno před 15 hodinami
Štrůdl z pomazánkového másla s jablky
Přidáno před 23 hodinami
Speciální bramborový sálát
Přidáno před 23 hodinami
Kulajda se žampiony a ztraceným vejcem
Přidáno 25. 10. 2025 10:33:07
Cookies s bílou a mléčnou čokoládou
Přidáno 25. 10. 2025 09:27:17
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
mjanickam před 9 minutami
Brokolicová polévka
Hanous7 před 11 minutami
Jablkový závin z listového těsta
sarah38 před 29 minutami
Citronovo-mrkvový koláč / bábovka
Janicee před 42 minutami
Vepřová plec po Bakoňsku
jana1974 před 51 minutami
Svíčková na smetaně
Lida.Rose před 1 hodinou
Kořeněná játrová omáčka
brtna před 2 hodinami
Makové řezy s podivným názvem Čuč na drát
hoopoo před 4 hodinami
Pórková polévka s česnekem
ricci před 4 hodinami
Tématické fráze:
zelníky,
zelník,
zelníky recept,
recept na zelníky,
zelnik recept,
zelńáky,
zelnáky na plech,
pečené zelníky,
zelníky pečené,
zelníky v troubě,
recept zelníky,
zelníky recepty,
recepty zelníky,
recepty zelník,
recept na zelník,
zelníky pečené z hlávkového zelí,
bramborové zelníky,
cmunda pecena v troube,
zelníky pečené v troubě,
zelníky z hlávkového zelí
Suroviny:
brambory,
zelí kysané,
vejce,
mouka polohrubá,
maso uzené,
česnek,
majoránka,
kmín drcený,
petrželka zelená,
pažitka,
sůl,
pepř mletý,
sádlo
Komentáře (31)
Nic na tom není, jsou podstatně složitější recepty
Papričko, také mě na tom baví, že ačkoli bezvadně chutná, je téměř dietní... Nakonec uzené i sádlo by šlo vynechat. A nebo naopak, kdo by raději mastnější placky, může si je usmažit na pánvi...