Suroviny
Porce: 4 - 6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 745 kJ / 895 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,36 g |
Tuky | 84,67 g |
Vláknina | 4,95 g |
Cholesterol | 70 mg |
Sodík | 1,61 g |
Sůl | 4,00 g |
Sacharidy | 24,65 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 9. 7. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
„Pajšl“ ze srdíček
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v7xr
Moje poznámka
„Pajšl“ ze srdíček
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v7xr
Nejnovější recepty
Švestkový koláč se skořicí
Přidáno před 5 hodinami
Švestkový koláč s drobenkou II
Přidáno před 5 hodinami
Pão de Queijo
Přidáno před 6 hodinami
Rohlíky I
Přidáno před 10 hodinami
Lilek s bazalkovým dipem
Přidáno před 10 hodinami
Veka z kefíru
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Meloun s balkánským sýrem
Lahvacek před 3 hodinami
Vepřová po bulharsku
Kajkajak před 5 hodinami
Knedlík z domácí pekárny
vladhn před 6 hodinami
Drobenková buchta se švestkami
phanusov před 6 hodinami
Vepřové závitky s paprikami a hráškem
alcerm před 6 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
High-5 před 7 hodinami
Gnocchi se špenátem a lososem
LenkaVojtechova před 7 hodinami
Hrníčkový ovocný koláč
Lucie Hertlova před 7 hodinami
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem
Mika1307 před 7 hodinami
Vláčná mramorová bábovka
Amater.fillip před 7 hodinami
Tématické fráze:
pajšl s kořenovou zeleninou,
kuřecí pajšl,
pajšl z kuřecích srdíček,
pravy pajsl,
pajsl,
pajšl recept,
pajšl ze srdíčka,
moravský vrabec s rýží,
pajšl - plíčka na smetaně,
recept na pajsl,
pajšl z kurete,
vepřové srdce jako pajšl,
vepřový pajšl,
kuřecí srdíčka jako pajšl,
srdce jako pajšl,
pajsl v tlakaci,
pajšl se zeleninou,
veprove srdce jako pajsl,
top recepty pajšl,
pajšl na zelenině
Suroviny:
srdce vepřové,
bobkový list,
pepř celý,
koření nové koření,
bujón,
slanina,
cibule,
zelenina kořenová,
hořčice plnotučná,
smetana 33%,
mouka hladká,
sůl,
cukr,
šťáva citronová
Komentáře (14)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
A to, že ste 100% Češka, je skvelé, vaša kuchyňa je totiž super. Milovala som služobné cesty napr.do Českých Budějovic, vždy som mala šťastie, že v hoteli Zlaté slunce(????) boli Dni českej kuchyne. Nikdy som nevedala, čo si mám vybrať. Asi by nebolo na škodu, keby ste nejaké "echťáky" uverejnili. Na túto stránku chodia aj "zahraničiari", ktorí by si celkom radi spestrili jedálny lístok.
Vďaka, maria
Moravského vrabce dělám tak, že nakrájím cibuli na půlkolečka, česnek na plátky, dám do pekáčku. Pak přidám vepřové na kostky (plec + bůček), osolím, okmínuji, opepřím. Podleji vývarem a dám péct. Nejprve pod pokličkou, pak odkryji a dopeču dozlatova. Nevím, jestli je to echt moravský vrabec, jsem stoprocentní češka
Jinak - já zeleninku nemixuji schválně, aby z toho nebyla svíčková
Plíčky miluji,ale u nás je to doslova"úzkoprofilová"surovina
Jinak jako náhražku také dělávám z vepřových srdíček
V papiňáku je opravdu lepší nechat srdíčko těch 40-50minut.Mám to vyzkoušené u různých rcp z tohoto druhu a někdy se mi dokonce stalo,že i po těch 50minutách jsem musela přidat dalších 10.Asi to bylo z nějakého hodně starého kaňoura
Děkuji moc
Srdíčka máme hodně rádi a docela často je dělám. Vařím je 3/4 hoďky vždycky, nevím, možná by stačilo míň, ale já v kuchyni nikam nespěchám, ať si tlakáč pěkně zafuní
Bujon pokládám za zbytečný, když srdíčka vaříš, už máš vývar, ale zas je to na každém, jinak
A ještě dotaz, není v tlakáči moc těch 45 minut na srdíčka? Už jsem je dlouho nedělala, tak netuším, což mi připomíná, že koupím