Policejní čalamáda
Pod názvem policejní čalamáda se ukrývá recept na okurkovou čalamádu, která svojí chutí nápadně připomíná okurkový salát, ale díky pepři má ostřejší chuť. Využijete ji jako přílohu k pečenému masu nebo ji může konzumovat jen tak, samotnou.
Suroviny pro 1 dávka
11 velkých sklenic (0,7 l) + 1 poloviční sklenice
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 20 333 kJ / 4 860 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 41,45 g | 
| Tuky | 259,60 g | 
| Vláknina | 192,25 g | 
| Cholesterol | 0 mg | 
| Sodík | 39,14 g | 
| Sůl | 95,00 g | 
| Sacharidy | 548,75 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Okurky a oloupanou cibuli nakrouháme na plátky (kolečka), osolíme, promícháme a necháme 2-3 hodiny vypotit.
	Krok 2: Pak bokem slejeme přebytečnou šťávu (bylo jí asi 750 ml), zalijeme nálevem, krátce svařeným z ostatních surovin a naskládáme do sklenic.
	Krok 3: Pokud by tekutiny v čalamádě bylo málo, můžeme ji doplnit odloženou vypocenou slanou šťávou.
	Krok 4: Sklenice zavíčkujeme a čalamádu zavaříme při 80 °C, asi 15 minut.
Zveřejněno 25. 7. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Policejní čalamáda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/V28v
Moje poznámka
					
				
Policejní čalamáda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/V28v
Nejnovější recepty
	
			
	
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 52 minutami
	
			
	
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 4 hodinami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 8 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Bramborové placky ze 4 ingrediencí
Merylas před 18 minutami
	
			
	
Východňarské halušky z Porúbky od Michalovců
Merylas před 19 minutami
	
			
	
Třená buchta
Martina Veveruska před 23 minutami
	
			
	
	
Vykrajované ořechové měsíčky
@Monika před 53 minutami
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 3 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 5 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 6 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 7 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 7 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 7 hodinami
						Tématické fráze:
						
							čalámáda, 
						
						
							calamada z okurek, 
						
						
							zavařujeme čalamády, 
						
						
							čalamáda recept, 
						
						
							čalamada recept, 
						
						
							čalamady, 
						
						
							policejní salát, 
						
						
							recept na čalamádu, 
						
						
							okurková čalamáda s kari, 
						
						
							zavařujeme čalamádu, 
						
						
							jak se dělá čalamáda, 
						
						
							calamada s okurek, 
						
						
							recepty calamada, 
						
						
							čalamada recepty, 
						
						
							policejni okurky, 
						
						
							čalamáda z okurek recept, 
						
						
							recept calamada, 
						
						
							čalamáda moc dobrá, 
						
						
							čalamada s kari, 
						
						
							recepty na čalamádu
						
					
						Suroviny:
						
							okurky sterilované, 
						
						
							cibule, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř mletý, 
						
						
							ocet, 
						
						
							olej, 
						
						
							cukr
						
					
	
			
	
	
	
	
	
	
Komentáře (35)
děkuji
Příští rok jí stoprocentně udělám víc. Chutná mi víc, než naložené okurky.