Upečená naložená krkovička
Klasická česká kuchyně se bez vepřového prostě neobejde. Vyzkoušejte recept na marinovanou krkovičku, která se po upečení bude rozplývat na jazyku. Pořádně šťavnatá a chutěmi nabitá porce potěší každého a bude vonět až k sousedům.
Suroviny pro 8 porcí
8porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 238 kJ / 2 686 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 301,58 g |
Tuky | 156,31 g |
Vláknina | 9,10 g |
Cholesterol | 720 mg |
Sodík | 823 mg |
Sůl | 1,50 g |
Sacharidy | 16,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vykostěnou krkovičku v kuse osolíme a opepříme, posypeme kmínem, pomažeme olejem, uložíme do lednice a necháme marinovat 3 dny.
Krok 2: Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme a vložíme do pekáče. Přidáme bobkový list a nové koření, které nám maso a výpek pěkně provoní.
Krok 3: Pečeme zakryté necelé dvě hodiny při 220 °C, pravidelně podléváme výpekem.
Krok 4: Před dopečením asi na 20 minut odkryjeme, aby mělo maso kůrčičku a výpek pěkně zezlátnul. Jako přílohu můžeme podávat šťouchané brambory.
Zveřejněno 7. 11. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Upečená naložená krkovička
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wVrm
Moje poznámka
Upečená naložená krkovička
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wVrm
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 1 hodinou
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 12 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 16 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 20 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Půlnoční flamendr
Slavista62 před 1 hodinou
Vepřový flamendr z kýty podle starého receptu
Slavista62 před 1 hodinou
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 10 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 10 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 14 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 14 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 16 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 16 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 17 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 17 hodinami
Tématické fráze:
pečená krkovice nejlepší recepty,
vepřová krkovice nejlepší recepty,
krkovice nejlepší recepty,
naložená vepřová krkovice,
vepřová krkovice naložená,
krkovice v celku nejlepší recepty,
nejlepší recepty z krkovice,
jak naložit vepřové maso na pečení,
nalozene maso na peceni,
jak naložit vepřovou krkovici,
jak naložit maso na pečení,
nejlepší recepty z vepřové krkovice,
pečená vepřová krkovice nejlepší recepty,
pecena krkovice nakladana,
naložení masa na pečení,
krkovice v celku,
naložená vepřová pečeně,
krkovička v jogurtu,
nejlepší recept na krkovičku,
pecena krkovice z divocaka
Suroviny:
krkovice vepřová,
cibule,
česnek,
bobkový list,
koření nové koření,
sůl,
pepř mletý,
kmín celý,
olej
Komentáře (16)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0