Zelník na plechu
Pokud chcete připravit opravdu syté a velmi chutné jídlo, stačí mít doma jeden balíček kysaného zelí, brambory a trochu uzeného masa. Ochucení trochu připomene klasický bramborák na plech, výsledkem je lahodné jídlo z jednoho pekáčku.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 615 kJ / 1 820 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 103,79 g |
| Tuky | 35,49 g |
| Vláknina | 49,09 g |
| Cholesterol | 907 mg |
| Sodík | 6,10 g |
| Sůl | 14,63 g |
| Sacharidy | 249,74 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambory oloupeme, omyjeme a nahrubo nastrouháme. Vymačkáme z nich šťávu, stejně jako z kysaného zelí a smícháme dohromady.
Krok 2: Přidáme hrubě nakrájené uzené maso, vejce, mouku, rozetřený česnek, kmín, zelené bylinky, osolíme, opepříme a nakonec vsypeme promnutou majoránku. Předehřejeme troubu na 180-200 °C.
Krok 3: Plech nebo pekáček vytřeme sádlem, rozetřeme na něj bramborovou hmotu, povrch uhladíme a potřeme rozehřátým sádlem. Pečeme asi 40 minut.
Zveřejněno 28. 9. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zelník na plechu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rRP4
Moje poznámka
Zelník na plechu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rRP4
Nejnovější recepty
Šťavnatí švábi
Přidáno před 10 hodinami
Těstoviny zapečené s brokolicí a šunkou
Přidáno před 13 hodinami
Kapustová polévka s houbami
Přidáno před 15 hodinami
Pomazánka z pečeného česneku a špetky parmazánu
Přidáno před 18 hodinami
Boloňská čočková omáčka
Přidáno před 19 hodinami
Domácí qurrito z HF
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sumec keříčkovec na kmínu
Kajkajak před 2 hodinami
Dršťková polévka
Sahula před 3 hodinami
Dršťková polévka z jižní Moravy
Sahula před 3 hodinami
Kuřecí kousky v zakysané smetaně s česnekem
MarketaAn před 3 hodinami
Škvarkový koláč (placky)
Merylas před 5 hodinami
Indický Naan chléb
Vinka před 6 hodinami
Krupicová kaše
Roobass před 8 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Nanina před 8 hodinami
Pikantní zeleninovo-těstovinový salát
Jan Nemec před 9 hodinami
Kuře na kari s jablky
hajibuni před 9 hodinami
Tématické fráze:
zelníky,
zelník,
zelníky recept,
recept na zelníky,
zelnik recept,
zelńáky,
zelnáky na plech,
pečené zelníky,
zelníky pečené,
zelníky v troubě,
recept zelníky,
zelníky recepty,
recepty zelníky,
recepty zelník,
recept na zelník,
zelníky pečené z hlávkového zelí,
bramborové zelníky,
cmunda pecena v troube,
zelníky pečené v troubě,
zelníky z hlávkového zelí
Suroviny:
brambory,
zelí kysané,
vejce,
mouka polohrubá,
maso uzené,
česnek,
majoránka,
kmín drcený,
petrželka zelená,
pažitka,
sůl,
pepř mletý,
sádlo
Komentáře (31)
Nic na tom není, jsou podstatně složitější recepty
Papričko, také mě na tom baví, že ačkoli bezvadně chutná, je téměř dietní... Nakonec uzené i sádlo by šlo vynechat. A nebo naopak, kdo by raději mastnější placky, může si je usmažit na pánvi...