Sulc (huspenina)
Domácí zabijačkové pochoutky jsou velmi oblíbené. Sulc neboli huspeninu snadno vyrobíme z běžně dostupných surovin. Výtečně chutná, a navíc je díky kolagenu prospěšný našim kloubům. Zimní a masopustní hodování si už bez domácího sulcu těžko představíme.
Suroviny pro 8 porcí
8porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 784 kJ / 187 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 9,10 g | 
| Tuky | 1,82 g | 
| Vláknina | 27,20 g | 
| Cholesterol | 0 mg | 
| Sodík | 577 mg | 
| Sůl | 1,28 g | 
| Sacharidy | 20,04 g | 
Postup přípravy
Zveřejněno 2. 1. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Sulc (huspenina)
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qx0G
Moje poznámka
					
				
Sulc (huspenina)
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qx0G
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 9 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 11 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 13 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 16 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 17 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 18 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 5 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 7 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 8 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 8 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 9 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 10 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 10 hodinami
	
			
	
	
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 11 hodinami
	
			
	
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 11 hodinami
	
			
	
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 11 hodinami
						Tématické fráze:
						
							huspenina, 
						
						
							huspenina recept, 
						
						
							domácí výroba sulcu, 
						
						
							sulc domácí, 
						
						
							recept na huspeninu, 
						
						
							výroba huspeniny, 
						
						
							jak se dela huspenina, 
						
						
							jak se dělá sulc, 
						
						
							huspenina recepty, 
						
						
							huspenina,sulc, 
						
						
							recept huspenina, 
						
						
							recepty huspenina, 
						
						
							masový sulc, 
						
						
							recept na domácí sulc, 
						
						
							příprava sulcu, 
						
						
							vepřový sulc, 
						
						
							domácí sulc, 
						
						
							výroba domácí huspeniny, 
						
						
							vaření sulcu, 
						
						
							jak se vari sulc
						
					
						Suroviny:
						
							nožička vepřová, 
						
						
							koleno vepřové, 
						
						
							jazyk vepřový, 
						
						
							bobkový list, 
						
						
							pepř, 
						
						
							koření nové koření, 
						
						
							sůl, 
						
						
							ocet, 
						
						
							pepř mletý, 
						
						
							mrkev, 
						
						
							petržel, 
						
						
							celer
						
					
	
			
	
	
	
	
	
	
Komentáře (36)
Stačia 4 nožičky, jedno koleno, 10 stručkov cesnaku, celé čierne korenie, čl mletej papriky a soľ podľa chuti. Variť do rozpadnutia mäsa. To je všetko
Miloš: Jak radí MajaV.- nalít do sklenic, nejlépe do "masovek" nebo dát alespoň víčka s červenou gumičkou u sklenic Omnia. Zavařit stejně jako maso, jeden den při 98°C 60 minut u menších sklenic, u 1 l sklenic ještě půl hodiny přidejte. Druhý den sterilaci opakovat (je to bezpečnější) - opět při 98°C 50 (u litrovek 65) minut.
někde jsem četl že se dá hotový sulc zavařit,ale nikde jsem nenašel recept.Neví někdo jak uchovat sulc aby se nezkazil?Udělali jsme ho víc a celý ho nesníme.
Máme ho rádi libovější, proto tolik masa. Má pak takový lepší šmak
Sulc, který není k okamžité spotřebě, naliju (bez zeleniny, aby se nekazil) do zavařovacích skleniček,zavíčkuji a dám do chladu.
Jednou se mi nechtělo kůže mlít, tak jsem je dala umlít do robotu-stala se z toho zcela bílá, mléčná emulze, ale na chuti to neubralo. Jen to nevypadalo tak, jak jsme zvyklí.