Domácí polévkové koření
Polévkové koření je jedním ze základů dobré polévky. Můžete použít kupované, ale proč si neudělat domácí, když je to tak snadné? Domácí bude vždy voňavější, z čerstvých surovin a v poměru chutí, které má vaše rodina ráda.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 156 kJ / 276 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,60 g |
Tuky | 2,32 g |
Vláknina | 34,45 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 777 mg |
Sůl | 1,78 g |
Sacharidy | 35,04 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zeleninu očistíme, dobře omyjeme a nasekáme v robotu na malé kousky, rozmixujeme nebo nastrouháme najemno.
Krok 2: Petrželovou nať umyjeme a nakrájíme nadrobno.
Krok 3: Vše dáme sušit do sušičky alespoň na 10-12 hodin. V průběhu sušení prohazujeme tácy se zeleninou, abychom docílili rovnoměrného prosušení. Čas sušení je orientační, záleží, jak velké kousky zeleniny máme.
Krok 4: Zelenina je usušená, až je hezky sypká a při rozemnutí mezi prsty chrastí. Pak ji můžeme přesunout do čisté nádoby a udržujeme v suchu.
Zveřejněno 2. 11. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí polévkové koření
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/77oj
Moje poznámka
Domácí polévkové koření
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/77oj
Nejnovější recepty
Švestkový koláč s marcipánem
Přidáno před 1 hodinou
Mřížkový povidlový koláč
Přidáno před 14 hodinami
Polévka s ratatouille
Přidáno před 14 hodinami
Maso na špejli
Přidáno před 14 hodinami
Medová směs s adžikou
Přidáno před 14 hodinami
Kynuté rumové muffiny
Přidáno před 14 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cuketové zelí
janatka před 26 minutami
Cuketové halušky
janatka před 29 minutami
Cuketové palačinky
janatka před 35 minutami
Jablečný závin bez kynutí
janatka před 40 minutami
Pizza z cottage placky pro děti
janatka před 44 minutami
Hrnkový koláč se žmolenkou (litý)
Medvidek před 1 hodinou
Italská rajčatová polévka
Bohunka37 před 1 hodinou
Babiččina rychlá kulajda
olivka před 4 hodinami
Pečená řepa s česnekem
vojfrancezska před 15 hodinami
Americké okurky
Ludmilka Sykorova před 15 hodinami
Tématické fráze:
domácí polévkové koření,
polévkové koření,
domácí koření,
domaci sušená zelenina,
domaci koreni do polevky,
polévkové koření recept,
domácí polévkové koření recept,
sušení porku,
polévkové koření z libečku,
domácí zeleninový bujón,
recepty koření,
domácí vegeta sušená recept,
recept sušené polévkové koření,
domácí sušené kořeni,
domácí sušené polévkové koření,
susene polevkove koreni,
domaci koreni recepty,
koření do polévky,
domácí zelenina do polévky,
domácí sušený zeleninový bujón
Suroviny:
kořen petržele,
celer,
mrkev,
nať petrželová
Komentáře (23)
Koření můžeme dělit podle následujících hledisek:
1.Dělení koření podle čeledí: ◦miříkovité – kmín, anýz, fenykl, koriandr
◦cypřišovité – plody jalovce obecného
◦bobovité – pískavice řecké seno
◦brukvovité – hořčice černá, bílá, sareptská
◦pepřovité – pepřovník černý, dlouhý
◦kosatcovité – šafrán setý
◦vstavačovité – tobolky vanilkovníku plocholistého
◦lilkovité – paprika (včetně chilli a cayenského pepře)
◦muškátovníkovité – muškátovník vonný (muškátový ořech, květ)
◦vavřínovité – skořicovníky
◦sezamovité – sezam indický
◦liliovité – různé druhy cibule, česnek setý
2.Dělení koření podle používaných částí rostlin: 1.kořeny a oddenky – zázvor, kurkuma
2.kůra – rozmanité druhy skořice
3. listy a celé rostliny – bobkový list, různé druhy zeleného koření (máta, majoránka, petržel)
4.květy, poupata, části květů – šafrán, hřebíček
5. plody a semena – pepř, kardamom, pískavice řecké seno, nové koření, badyán, paprika, chilli, muškátový ořech a květ, hořčice, anýz, fenykl.
http://www.pssp.cz/multi_dvd/charakteristika-koren...
Hezká fotka