Dýňová polévka mistra kuchaře
Dýně je úplně stvořená pro přípravu podzimních hřejivých pokrmů. Ať již vyberete z repertoáru úprav přílohu, moučník, nebo sytou a jemnou krémovou polévku, nikdy nešlápnete vedle. Polévka v chladných dnech zasytí a hlavně je velmi chutná.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 014 kJ / 242 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,74 g |
Tuky | 0,48 g |
Vláknina | 12,09 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 23 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 49,05 g |
Postup přípravy
Krok 1: Dýni oloupeme, vydlabeme, rozkrájíme na kostky.
Krok 2: Brambory taktéž po oloupání nakrájíme.
Krok 3: Cibuli zpěníme na tuku, vložíme dýni a brambory.
Krok 4: Zalijeme vodou nebo vývarem a vaříme do změknutí.
Krok 5: Rozmixujeme, zalijeme smetanou, případně dosolíme a dochutíme a můžeme podávat.
Zveřejněno 8. 11. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dýňová polévka mistra kuchaře
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5E6B
Moje poznámka
Dýňová polévka mistra kuchaře
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5E6B
Nejnovější recepty
Lečo v omeletě
Přidáno před 16 hodinami
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno 2. 7. 2025 19:13
Květák bez smažení
Přidáno 2. 7. 2025 16:46
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno 2. 7. 2025 13:51
Cuketová směs na cokoli
Přidáno 2. 7. 2025 08:29
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno 2. 7. 2025 07:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Chléb z ovesných vloček
vikinka09 před 7 hodinami
Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
Klar98 před 8 hodinami
Palačinky se šunkou plněné sýrem
Elen0766 před 9 hodinami
Pikantní medová žebra
jirkastu před 10 hodinami
Křehký jablkový koláč
Theodora před 10 hodinami
Maková náplň
mismi před 10 hodinami
Znojemská omáčka s rýží
Wenaneta před 12 hodinami
Kuřecí polévka s nudlemi
Kajkajak před 13 hodinami
Žampionovo-kuřecí guláš
Jan Nemec před 13 hodinami
Tématické fráze:
mistr kuchař,
top recepty dýnová polévka,
jak se dělá dyňová polévka,
polévka z dýně hokaido,
dýňová polévka s brambory,
jak se loupe dýně,
dýňová polévka šefkuchař,
top recepty dýně hokaido polevka,
oloupání dýně hokaido,
dýňová polévka,
dýňová polévka hokaido top recept,
dýnova polévka s cibulí,
jak se dělá polévka hokido,
dýňová polévka,brambor cibule recept,
musi se dyne pred varenim loupat?,
dýňová polévka hokaido masox,
dýňová polévka hokaido s masoxem,
mistr kuchař a jeho recepty,
oloupat hokajdo před vařením?,
šefkuchaři polévky
Suroviny:
dýně,
brambory,
květ muškátový,
ořech muškátový,
vývar masový,
česnek,
pepř mletý,
smetana,
cibule,
voda
Komentáře (16)
No, napřed se na jaře patrně zbláznila paní casinová s výsevem tyqovitých, a fčíl se zase utrhly ze řetězu ony rostliny a plodijó a plodijó, jak řikajó na Hané
Takže u nás máme 2x denně hokaido, patizony, zpestřené sem tam cukýnami a aby to nebylo furt na dvě brda, tak to občas prokládám oharkovým salátem
Jak píši nejníže, tak dýní (neloupanou) do krému někdy peču, někdy ji podusím na cibulce (někdy pozlacené, někdy jen zesklovatěné) někdy ji jen povařím. Mám odzkoušeno, že krátký var dýni nesvědčí; je tam jakási pachuť, která varem (asi 20´) zmizí. S kořením dělám jako se šafránem...; třeba dnes úúúplně bez ničeho
Tož tak
Vařením se slupka "ztratí", opravdu není treba loupat. Jen to vyzkoušet
Souhlas s maris - pokud nemáte foto hotové polévky, tak sem raději nedávejte žádné, jak vypadá dýně, brambory a česnek, víme, navíc jsou to jen zkopírované fotky potravin..
Snažila jsem se postup čitatelně upravit, to loupání tam autorce nechávám, i když tato dýně se fakt neloupe, ale to si musí autorka upravit sama.
Zřejmě asi ne - stejně tak, jako nemusím loupat tuto dýni.