Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Panenka s bylinkovým máslem a švédskou omáčkou

Hodnocení receptu je 5,0 (48×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie982 kJ /
235 kcal
Bílkoviny2,80 g
Tuky0,92 g
Vláknina7,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 448 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy34,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve připravíme bylinkové máslo. Do změklého másla vmícháme na jemno posekané bylinky a špetku soli. Necháme v lednici opět mírně ztuhnout. Krok 2: Panenku očistíme a nakrájíme na špalíky, osolíme, opepříme. Do každého kousku masa vytvoříme ostrým nožem shora otvor a naplníme jej bylinkovým máslem. Špalíky omotáme slaninou a upevníme provázkem. Krok 3: Na omáčku nastrouháme nahrubo jablko, zalijeme vínem a dusíme, dokud se tekutina nevstřebá a nevypaří. Necháme vychladnout, poté přimícháme majonézu a křen, dochutíme cukrem, solí a pepřem. Necháme v lednici vychladit. Krok 4: Maso opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji, tak 2 minuty z každé strany, nejprve naplněnou stranou dolů. A pokusíme se opéct i slaninu z boku. Krok 5: Maso vyjmeme, uchováme v teple. Z výpeku slijeme přebytečný tuk, podlijeme cca 2 lžíce vody a necháme rozpustit připečené kousíčky. Nakonec přidáme i trochu bylinkového másla, kterým na talíři přelijeme maso.
Před podáváním odstraníme z masa provázek.

Zveřejněno 10. 1. 2013

Poznámka autorky 1974andrea

Švédskou omáčku jsem našla na stránkách Apetitu

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8Km5

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8Km5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (29)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Iveth: Děkuju za krásné fotky :-K, vypadá to, že jste si pochutnali ;-)

Eva2010:Tak to mě moc těší, děkuji za milou zprávu;-):-K

Je to moc dobré, dělala jsem již několikrát, stal se z toho náš oblíbený recept!:-K

Lákavý recept:-p+:yes:,u nás by muselo být bez křenu, moc pěkné foto:yes:

smuclerka:Já jsem měla šťouchané brambory a šla by určitě kaše, popř. opečené brambory apod.

Andreo, jakou doporučujete k této panence přílohu? Díky.

rebeka:Nadi díky:-K, bylo to moooc dobré;-)

vypadá to naprosto dokonale:yes::yes::yes::-K všechno:-);-)

Děkuju ještě jednou všem, je to moc milé, díky:-K

Andrejko,to je nádhera:-K:yes::-p

Děláš mi chutě Andrejko:-p:-p
Krásně naservírovaná dobrota:yes::yes:

Povedená mňamka;-);-);-)

Krása:-p:yes:

Díky všem, jsem moc ráda, že se vm recept líbí:-K

Tématické fráze:
omáčka k vepřové panence, omáčka k panence, omáčky k vepřové panence, omáčky k panence, vepřová panenka apetit, panenka na bylinkovém másle, vepřová panenka na bylinkovém másle, jakou prilohu k veprove panence, příloha k panence, panenka s bilinkovým máslem, jakou omáčku k panence, vepřová panenka na masle, vepřová penenka, vepřová penenka s bylinkovým máslem, vepřové na bylinkovém másle, panenská svíčková s bylinkovym maslem, bylinková omáčka k panence, dobré omáčky k vepřové panence, omáčka k veprové panence apetit, švédská omáčka apetit

Suroviny:
panenka vepřová, slanina, máslo, čerstvé bylinky, olej, jablko, křen, majonéza, víno bílé, cukr, sůl, pepř

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu