Suroviny
Porce: Dle velikosti
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 089 kJ / 2 411 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 56,46 g |
Tuky | 89,70 g |
Vláknina | 16,20 g |
Cholesterol | 6 mg |
Sodík | 9,68 g |
Sůl | 24,00 g |
Sacharidy | 336,42 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do pekárky dáme suroviny nejdříve tekuté, pak sypké a zapneme program Těsto (jen kynutí).
Krok 2: Těsto lze samozřejmě zadělat i klasicky-z droždí,vody a trošky mouky necháme vzejít kvásek, ten pak vlijeme do mísy k ostatním surovinám a zpracujeme me hladké a nelepivé těsto.
Krok 3: Vykynuté těsto rozdělíme na poloviny, jednu dáme na jemně vysypaný vál, vyválíme ji na obdélník o tloušťce asi 3 mm (silnější radši ne, těsto ještě bude kynout) a radýlkem (nožem) nakrájíme stejně široké pruhy (do 5 cm). Na ně pak klademe plátky anglické slaniny, vyždímané zelí a trošku zakysanky.
Krok 4: Pokladené plátky zavineme, příliš neutahujeme a klademe řeznou plochou na plech s pečicím papírem. Horní stranu rozevřeme prsty jakoby do vykvetlého květu a necháme ještě chvíli kynout. Pak potřeme šneky ze všech stran lehce slanou vodou, do květu nasypeme nahrubo nastrouhaný sýr, lehce ho vtlačíme a dáme péct na 185°C na asi 20 minut (dle velikosti šneků). To samé uděláme i s druhou půlkou těsta.
Krok 5: Šneky podáváme nejlépe s dobře vychlazeným pivečkem.
Zveřejněno 27. 12. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zelné šneky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jZNl
Moje poznámka
Zelné šneky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jZNl
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 11 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 12 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 12 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 12 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 12 hodinami
Dortíky s jahodami a rebarborou i pro začátečníky
Přidáno před 13 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 13 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 14 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 16 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 18 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 18 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 18 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 18 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 19 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 20 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 20 hodinami
Tématické fráze:
zelni sneci,
zelny sneci,
zelné šneci,
zelné šneky z listového těsta,
zelní šneci z listového těsta,
sneky,
domácí těsto na šneky,
listové těsto naslano šneci,
vegetariánské šneky,
zelný šnek z listového těsta,
kynuté šneky se zelím,
šneky na jídlo,
domácí šneky,
zelné recepty,
kynute zelni sneci,
zelné houstičky,
smetanové šneky z listového těsta,
šnek domácí,
zelné šneky z kynutého těsta,
jidlo ze sneku
Suroviny:
voda,
podmáslí,
cukr,
sůl,
olej,
mouka hladká,
mouka celozrnna pšeničná,
mouka grahamová,
droždí čerstvé,
zelí kysané,
slanina anglická,
smetana zakysaná,
sýr eidam
Komentáře (23)
Díky všem
Posílám bodík.