Znojemská omáčka s vepřovým masem
Tradiční česká kuchyně má ve svém repertoáru daleko více než jen koprovou a svíčkovou omáčku. Klasická znojemská pečeně stojí na hovězím mase, ale výborná je také variace z vepřového masa, na které si pochutnají i náročnější strávníci.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 593 kJ / 3 010 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 157,74 g |
Tuky | 242,89 g |
Vláknina | 6,60 g |
Cholesterol | 898 mg |
Sodík | 4,08 g |
Sůl | 9,92 g |
Sacharidy | 46,10 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 15. 3. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Znojemská omáčka s vepřovým masem
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jL9R
Moje poznámka
Znojemská omáčka s vepřovým masem
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jL9R
Nejnovější recepty
Plněná kuřecí prsa na pórku
Přidáno 17. 10. 2025 18:14:00
Rybí závitek z makrely
Přidáno 17. 10. 2025 18:01:29
Salát s řapíkatým celerem a pomerančem
Přidáno 17. 10. 2025 17:53:01
Cuketové knedlíky a cuketové zelí
Přidáno 17. 10. 2025 17:37:31
Těstoviny s kuřecím masem a rajčaty
Přidáno 17. 10. 2025 17:33:02
Koláčky s tvarohem a kiwi
Přidáno 17. 10. 2025 17:30:31
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Celerová pomazánka à la humr
Tonja před 30 minutami
Skoro rybí salát z květáku
Tonja před 39 minutami
Budapešťská pomazánka
Tonja před 58 minutami
Tvarohová pomazánka s mrkví - „Falešná treska“
Tonja před 1 hodinou
Zelný salát s fenyklem
Tonja před 1 hodinou
Hovězí guláš
dejvi01 před 1 hodinou
Salát z hlívy ústřičné
Tonja před 1 hodinou
Čokoládová bábovka
ulrivhv před 1 hodinou
Pórková polévka s bramborem a kroupami
poirotka před 1 hodinou
Chicken Vindaloo
ing.zdenek.trojan@seznam.cz před 3 hodinami
Tématické fráze:
znojemska omacka recept,
znojemská omáčka,
znojemská omáčka z vepřového,
znojemská pečeně z vepřového masa,
znojemská omáčka z vepřového masa,
znojemská,
znojemská z vepřového masa,
recept na znojemskou omáčku,
omáčka z vepřového masa,
znojemská omáčka s rýží,
recepty z vepřového masa omáčky,
recept znojemská omáčka,
omacky z veproveho masa,
vepřové maso omáčky recepty,
znojemská recept,
znojemská vepřová pečeně s rýží,
znojemská vepřová pečeně,
znojemska pecene,
znojemská omáčka recept z vepřového masa,
znojemská vepřová s rýží
Suroviny:
kýta vepřová,
cibule,
slanina libová,
hořčice plnotučná,
okurky sterilované,
vejce,
olej,
sůl,
pepř,
vývar masový,
olej,
mouka hladká
Komentáře (83)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Cibuli usmazit do hodne tmava,
Já tam osobně nedávám žádnou "libovou slaninu", ale přidávám (jak už bylo řečeno přede mnou) buď nakrájený (kvalitní - např. "jemný" párek) nebo nějaký kvalitnější druh salám typu Gothaj, Junior nebo šunku či šunkový salám atd. (prostě ty, které nejsou příliš uzené). Na druhou stranu, pokud někdo chce, aby byla omáčka pikantnější (více kořeněná s "uzenou" příchutí), , tak tam může naopak přidat třeba na kostičky nakrájený debrecínský párek nebo nějakou maďarskou klobásu.. nebo hodně uzený suchý salám typu Vysočina, Uherák atd
děkuji za supr recept, opravdu bomba, jsem samouk, vaření mě baví a tento recept je velice chutný
užeru se toho...........
Příště ale určitě NE z kýty - maso je sice libové a měkké, ale moc suché.