Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 583 kJ / 2 529 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 254,50 g |
Tuky | 130,50 g |
Vláknina | 7,81 g |
Cholesterol | 4,88 g |
Sodík | 3,01 g |
Sůl | 7,50 g |
Sacharidy | 81,51 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 24. 1. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí pajšl na divoko v pomalém hrnci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Ynr2
Moje poznámka
Hovězí pajšl na divoko v pomalém hrnci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Ynr2
Nejnovější recepty
Švestkovy koláč s krémem z tvarohu a pudingu
Přidáno před 7 hodinami
Bazalková frittata
Přidáno před 12 hodinami
Nepečený makový koláč
Přidáno před 18 hodinami
Oblíbená žemlovka
Přidáno 5. 9. 2025 20:46:25
Jablečný koláč se skořicí
Přidáno 5. 9. 2025 20:40:42
Těstoviny s dýní a rajčaty
Přidáno 5. 9. 2025 20:02:03
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Francouzský hruškový koláč
Janicee před 2 hodinami
Drožďová polévka
HanaHanka před 2 hodinami
Sterilovaná paprika s olejem
Bretik před 3 hodinami
Naložená ačokča Dagmar
Bretik před 3 hodinami
Pečená švestková povidla
HanaS92 před 3 hodinami
Kuřecí roláda plněná vejci a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Stefi.f před 4 hodinami
Steak z tuňáka s citronovo-hořčičnou omáčkou
vanilj před 6 hodinami
Fazolová polévka mojí babičky
Frant.cermak@seznam.cz před 7 hodinami
Základní Donuts - Donut maker
icecube58 před 8 hodinami
Vepřové kotlety podle balkánské kuchařky
michaelatomastikova999 před 8 hodinami
Tématické fráze:
hovězí plíce recept,
hovězí plíce recepty,
pajšl - telecí kořínek na smetaně,
plíčka na smetaně z divočiny,
hovězí plice,
recept na hovězí plice,
pajšl z králíka,
hovězí plíce na smetaně,
hovězí kořínek,
pajšl z hovězího masa,
pajsl,
pličky,
telecí pajsl,
pajšl z divočiny,
kořínek omáčka,
pajšl recept,
pomaly hrnec recepty,
korinek omacka/pajsl,
plíčky na smetaně v pomalém hrnci,
kůzle pajšl
Suroviny:
pajšl hovězí,
cibule bílá,
cibule červená,
koření divočina,
pepř,
koření nové koření,
bobkový list,
tymián,
rozmarýn,
máslo,
mouka hladká,
bylinky
Komentáře (33)
Jinak myslím, že si každý může dát barvu cibule jaká mu chutná, nám to takhle chutnalo a moc a i cibule se snědly pěkně s křenovou hořčicí
Barva: hnědá, č.2 nepatrně sytější
Vůně: č.1 voní nepatrně více po cibuli
Chuť: stejná, ale č.2 je o chlup (asi tak o veverčí) jemnější
V normálním jídle normální člověk patrně nepozná žádný rozdíl
Největším přeqapením ale je, že oba vývary z neloupaných cibulí jsou znatelně NAHOŘKLÉ
Omlouvám se, špatně jsem to níže formuloval
Z rcp vyplývá, že uvařená cibule je v podstatě vedlejší produkt, který slupl pán domu...
My budeme degustovat jen tu cibulovou vodu, tedy 2 vývary z cibulí připravené.
Jen tak, pro srandu králíkům, jsem koupil přehršel různobarevných cibulí a o víkendu otestuji na mančaftu zda poznají rozdíl mezi v 1. hrnci vařenou žlutou a ve 2. hrnci vařenou bílou a červenou cibulí... Uvidíme
...a z té cibulové vody uvařím asi francouzskou cibulačku po našem, tedy zasmaženou. No, samozřejmě že ne "francouzským máslem", neboť zahušťovat VÝVAR tímto způsobem je poněkud mimo mísu...
Jo a babička ještě k tomu kořínek myslela i mozeček, což jsem teda nechápala
Na smetaně tu jsou také recepty - viz http://www.toprecepty.cz/vyhledavani.php?hledam=pa...
Poučte ma, vďaka
No, já vím, že to není (na rozdíl od mé maličkosti
A vy víte, jaký smysl mají v tomto rcp RŮZNOBAREVNÉ cibule, navíc vařené a separé snědené, he?
Jo a co by ten kus pajšlu měl obsahovat, mi řekl řezník. Nic tam nepáchlo.
U nás se tomuhle (bez jater) říká kořinek, plíčka jsem jako omáčku nikdy nevařila, ostatní vnitřnosti ano. Slezina je rozhodně tmavá, nic světlounkého.
V postupu bys možná mohla upřesnit to vyčištění a odmáčení ledvinek ještě před vařením - pro ty, co neznají, nedělají často
Ani já jsem hovězí pajšl ještě nevařil. Dělávám především kozlečí či jehněčí, občas "prasečí"
Já mančaft naučil na pajšl tak, že jsem s výjimkou srdce a jazyka vše prohnal mlýnem na maso. Nyní už melu pouze plíčky a po "Pajšlu" se mohou utlouct...
A cibule? Část vařím vcelku s masem, část smažím pokrájenou v cibulové zásmažce na omáčku
magdalenka: Magdi, hned celé do vývaru, pak jsem je vyndala - muž ji teda takto vyvařenou miluje, takže je snědl