Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí roláda plněná vaječinou s rajčatovou omáčkou s bazalkou

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

teta.verca teta.verca

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 541 kJ /
1 802 kcal
Bílkoviny350,94 g
Tuky33,48 g
Vláknina10,32 g
Cholesterol 1,42 g
Sodík 1,04 g
Sůl2,49 g
Sacharidy21,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí prsa rozklepeme a nasolíme, napepříme z obou stran. Prsa naplníme vaječinou, kterou uvaříme svým obvyklým způsobem (orestovat cibuli, rozklepnout vajíčka, osolit, opepřit). Krok 2: Roládu uzavřeme, ovážeme nití, nebo stáhneme svorkami (z každého prsa děláme 1 roládku). Roládičky zprudka osmahneme na pánvičce, aby se maso po povrchu zatáhlo a zabalíme je do alobalu. Krok 3: Čerstvá rajčata oloupeme, nakrájíme na kostky. Krok 4: Na větší pánev na orestovanou cibulku vložíme rajčata na kostky + nakrájená rajčata z plechovky i se štávou. Do této omáčky vložíme roládičky v alobalu a necháme je dojít pod pokličkou. Až jsou hotové, tak roládičky vyjmeme a rozbalíme z alobalu. Hned na to omáčku rozmixujeme. Lehce dosolíme, ale snažíme se ničím nepřebít rajskou chuť. Omáčku dochutíme jen bazalkou, která se k ní velmi hodí. Krok 5: Roládičky servírujeme zešikma nakrájené se šťouchanými brambory a omáčkou.

Zveřejněno 18. 3. 2010

Poznámka autorky teta.verca

Tento recept je z programu TV Paprika. Je docela pracný, ale výsledek stojí za to! :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LZBp

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LZBp

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

iunka:autorka asi chtěla docílit toho, aby se roláda nerozpadla, ale souhlasím s tebou, taky by mě ten alobal v omáčce, kterou pak mám jíst, nenadchl.
Jak jsem si pročítala postup, tak myslím, že prudké zatažení roládek na pánvičce je dostatečně zpevní a v té omáčce se to dodělá velmi dobře bez alobalu, naopak maso natáhne chuť té omáčky (v alobalu těžko);-);-);-);-)

No, to vypadá dobře. Právě jsem hledala nějaký recept s kuřecím a s vaječinou, protože na vaječinu jsem dostala veeelkou chuť a v lednici mám kuřecí :-) Ale jen mi není jasné, proč mám dávat do té omáčky tu roládu v alobalu? Zdá se mi divné vařit alobal v omáčce :-D Určitě ty roládky můžu dát bez alobalu, ne?

Chutnalu to výborně akorat jsme to trochu pozměnuila:do vaječiny jsme přidala cibulku a salam pak jsem to zprudka opekla a později ubrala a abych měla jistotu že ej to měke jsme to zalila vodou a přidala do toho bujon at to má štávičku ale s omáčkou to vyzkiouším určo příště mic nám chutnalo:yes::yes:

děkuji .-) :-D já se snažím fotit tak, aby nebylo osekané rokya uříznuté talíře, aspoň u těch novějších fotek... ale pro tebe se to budu snažit tedy maximálně přiblížit na detail :-)

Verunko, na roládách ujíždím a recept se mi líbí;-):-p. Netuším, jaký máš foťák, ale detailnější záběr určitě neuškodí:-). :-!:-)):yes::yes::yes: +4

děkuji za pochvaly :-) samozřejmě provedení vaječiny je zcela na vás a vašich chutích :-)

Od té doby, co mi jeden známý nosí už vykoštěná kuřata, dělám rolády moc ráda :-D:-D:-D
Ta tvoje vypadá taky moc dobře.:-p :yes::yes:

:-p:yes::yes:

Vypadá to moc krásně,:yes:dělávám podobné rolády k té vaječině ještě dám šunku a hrášek

Tématické fráze:
kuřecí roláda v alobalu, kuřecí roládičky, kuřecí prsa s bazalkou, krůtí roláda s vaječinou, omáčka ke krůtí roládě, sýrová roláda s vaječinou, kuřecí roláda z prsou, vaječina recept, maso plněné vaječinou, kureci rolada prsa, kuřecí roláda plněná, kuřecí roláda, kuřeci prsa s bazalkovou omáčkou, kuřecí prsa kečupová omáčka, kureci prsa-rolada, kuřecí prsa roláda, kruti rolada z vajecinou, vepřova kapsa s vaječinou, kureci prsa plnena vajecinou, recepty s bazalkou

Suroviny:
prsa kuřecí, vejce, cibule, sůl, pepř, rajče celé loupané, rajče, bazalka čerstvá, alobal

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu