Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Italská rajčatová polévka

Polévka s chutí léta a Itálie, to je rajčatový krém. Čím zralejší rajčata použijete, tím lepší polévka bude. Základní verzi lze doplnit třeba opečenými krutony, lžící creme fraiche, ale použít lze i drobné těstoviny nebo sýr.

Hodnocení receptu je 4,9 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 40 min

65 min (25 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 402 kJ /
1 291 kcal
Bílkoviny26,73 g
Tuky65,41 g
Vláknina35,71 g
Cholesterol 36 mg
Sodík 155 mg
Sůl0,12 g
Sacharidy136,53 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek nasekáme. Rajčata omyjeme a nakrájíme, můžeme je i oloupat, případně použít konzervovaná. Krok 2: Na oleji osmahneme cibuli a česnek, přidáme nakrájená rajčata a zalijeme vývarem. Krok 3: Vaříme 20 minut, přidáme sůl, mletý pepř a osladíme podle chuti. Krok 4: Rajčatovou směs propasírujeme přes síto. Krok 5: Přidáme snítku tymiánu, smetanu a rýži (nebo drobné těstoviny), krátce povaříme, a nakonec přidáme jemně nasekanou bazalku. Krok 6: Na talíři můžeme doplnit krutonky, posypat strouhaným sýrem, případně doplnit lžící creme fraiche.

TIP: Jak připravit křupavé krutony

Zveřejněno 15. 2. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Italská rajčatová polévka

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/aMA

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Italská rajčatová polévka

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/aMA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (36)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Mnam ♥️ vynikající rajská

Italskou bych to nenazvala. Určitě použit olivový olej a červenou cibuli. Kdo má rad alternativy, tak lze použit misto smetany kokosové mléko a nejake indické kořeni…

Polévku vařím doma moc nám chutná :-* vždycky se povede. Fotka přiložena.<3

pro richarda und pavlínu jednak italska polevka s rýží existuje druhak at koukam jak koukam nevidim v receptu ani kečup ani eidam ale tvrdý sýr chcete zřejmně jen nasírat lidi protože pokud sami vaříte vezmete recept a uvaříte popřípadě doděláte podle sebe tak nevím kdo je tu k pláči

Bohužel italská kuchyně je výborná a zaplať pánbůh nepoužívá kečup,eidam,obyčejný olej a tučnou smetanu,ta je v italské kuchyni minimálně.Polévka může být výborna,ale ne italská.:-p

pavlina: Rajcatova polevka s ryzi v Italii existuje, pochopitelne s olivovym olejem, bez kecupu, eidamu a smetany a jmenuje se - Minestra di pomodori e riso.

4 lžíce oleje,jakého? Už vidím jak tam lijete řepkový či slunečnicový, "strouČky" česneku taky neznám,znám jen stroužky a ta rýže,tak to už je opravdu k pláči. Chápu, že takovouhle českou verzi má někdo rád ale v tom případě do názvu nepatří slovo Italská. Taky chápu jak můj komentář bude nenáviděný,pokud do té polévky,jak čtu někdo ještě přidává kečup a zasype si to nastrouhaným eidamem,tak do tedy dobrou chuť!:-(

Trefa do černého.

Fakt trefa do černeho:yes:

moc dobra :-K

vařime určite bude dobra:-p

:-((:-((:-((Priserne, to se neda jist :-(:-((:-((:-((

:-Dvýborná polévka :) :* škoda jen , že je jí málo :/ dala bych si ještě :D

miluju italskou kuchyni mam ji moc rada:-K

moc dobra :-)

Výborné zpestření oproti klasické rajské polévce a navíc velmi jednoduchá a extra chutná varianta :). Jen jsem si jí trošku vylepšila :). Ukládám do oblíbených a k tomu ještě přidávám bodík ;-).

poprvé v životě jsem vyzkoušela rajčatovou polévku podle tohoto receptu,povedla se a je výborná.děkuji za recept:-K:yes:;-)

POLÉVKA JE MŇAMOZNÍÍÍ:-8:-)):yes::-p MOCINKY NÁM CHUTNALA:yes::yes::yes::yes: RYCHLÝ VÝBORNÝ RECEPTÍK:-):-):-):-):-)

..byla to ňamka :-p :yes:

Polévečka naozaj výborná,:-* , dekuju moc za receptík :-)

Dnes jsem vařila a ochutnala tuto výbornou polévku, super, rajčata jsem neloupala, polévku rozmixovala, mně nějaký ty špatně rozmixované kousky nevadí. Brzy se k ní vrátím, díky za receptík

Polévku jsem ani nepasírovala a byla krásně hustá a na to že rajčata nemusím, tak takovou výbornou polévku jsem dlouho nejedla:-p Mňam:-):yes:

polévka chutná opravdu moc dobře a navíc se mi povedla přes mé obě levé ruce. trochu mě mrzelo, že smetanou ztratila tu hezkou červenou barvu a manžel reptal, že je málo hustá, ale dávám jí za jedna.

nesouhlasím s mou sestrou Nikol!!!:-!:-!:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p

No ja nevím vypada to jak kašička pro mimina:no::-//:-((:-S

rajčata sice nemám ráda ale tohle je vinikající:-K:-):yes:

Bibi,verím že je dobrá,tiež musím vyskúšať,ale asi až z tých vlastných rajčín,tie čo predávajú teraz...:-((Ale recept sa mi páči a tvoja fotka je :yes:

hrajčatammm já se to chystám vařit a jsem zvědavá:-K:-8:yes:

Toto dobra polevka vyskoušet rajčatka ze zahratky moc dobry :yes:

Jani, opravdu je ta polévka z 5 čerstvých rajčat a asi 2 lžíce kečupu(ty rajčata propasíruju a pak dávám to ostatní koření ap.. Vyzkoušej jí, má dobrou chuť a s tou smetanou, mňam.:-p

No ty jsi šikulka, děláš fakt z rajčat? To já bych asi počkala, až si je vypěstuji;-):yes:

Tuhle Itálii jsme dnaska měli k obědu a je moc dobrá a jemná. Dávám bodík a fotku.:-p:yes:

Tématické fráze:
tomatová polévka, prava italska rajska polevka, recept na rajčatovou polévku, italska rajska polevka s parmazanem, tomatová polévka pohlreich, tomatová polévka recept, italská polévka minestrone pohlreich, rajská polévka recept, recept na italskou polevku, rajská polévka z čerstvých rajčat, tomatová polévka s parmazánem, rajská polévka pohlreich, recept tomatová polévka, pravá tomatová polévka, výborná italská rajčatová omáčka, tomatová polévka s bazalkou, pravá italská minestrone, pravá rajská polévka, rajcatova polevka podle pohlreicha, tomatová polívka

Suroviny:
olej, cibule, česnek, rajče, vývar masový, sůl, pepř mletý, cukr krupice, bazalka čerstvá, tymián, smetana, rýže, sýr strouhaný, krutony, crème frâiche

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu