Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 834 kJ / 2 111 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 71,10 g |
Tuky | 16,32 g |
Vláknina | 32,86 g |
Cholesterol | 6 mg |
Sodík | 6,47 g |
Sůl | 16,10 g |
Sacharidy | 403,58 g |
Postup přípravy
Krok 1: Jak je psáno, tak po sobě dáme suroviny do pečící trouby, nastavíme na těsto.
Krok 2: Pak vyndáme, prohněteme ještě ručně a těsto upravíme na veku, dáme do nádobí v kterém chceme péct, přikryjeme čistou utěrkou a necháme ještě 30 minut kynout (pekla jsem v menším pekáčku).
Krok 3: Smícháme si trochu vody, oleje a octa a tím potírat chleba před i během pečení v troubě. (Chlebík je tak trochu pro Špagetku.)
Zveřejněno 9. 2. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hlívový chleba
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2xjA
Moje poznámka
Hlívový chleba
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2xjA
Nejnovější recepty
Banánové muffiny s kousky čokolády
Přidáno před 7 hodinami
Tvarohové knedlíčky plněné švestkami
Přidáno před 8 hodinami
Čalamáda
Přidáno před 8 hodinami
Švestkový crumble s ořechy
Přidáno před 9 hodinami
Cizrnový teplý salát s rybou
Přidáno před 10 hodinami
Muffiny se švestkami a mákem
Přidáno 12. 9. 2025 20:48:19
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tenký koláč z tvarohu a švestek s drobenkou
esso před 1 hodinou
Hrníčková bábovka s tvarohem a olejem
Vytvarnik před 2 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
Theodora před 4 hodinami
Smažená rýže s vejci a krevetami
DagmarK před 4 hodinami
Kynutý se švestkami ... koláč
Nikijaho před 4 hodinami
Polévka z hlívy
MichaelaKulova před 4 hodinami
Banánové muffiny s kousky čokolády
kacaba10 před 6 hodinami
Rajčatový protlak
douver před 8 hodinami
Karamelové zelí
Jaroslav.gois@gmail.com před 8 hodinami
Tématické fráze:
jak péct chléb v panasonicu,
domácí pekárna těsto překynulo,
ušatej chleba,
pekárna chleba s ušima
Suroviny:
voda,
mléko,
sůl,
cukr,
mouka hladká,
mouka celozrnná,
tymián,
kmín celý,
hlíva ústřičná sušená,
droždí
Komentáře (17)
Jinak s tím poměrem sypkých a tekutých surovin to bude asi pravda. Příliž volné těsto.
http://clupmi.blog.cz/0901/silvestrovsky-chlebik