Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Limitovaná mikulášská nabídka

Do obchodu

Jehněčí kýta s pohankovým kubou

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

26. 9. 2019 11:39

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie8 038 kJ / 1 921 kcal
Bílkoviny141,58 g
Tuky102,20 g
Vláknina26,28 g
Cholesterol 524 mg
Sodík 1,75 g
Sůl4,28 g
Sacharidy100,28 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept na pohánkového kubu mám z časopisu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

MamlajdaD MamlajdaD

27. 9. 2019 17:41

Veronika.Hrozná: Zkuste zadat ve vyhledávači "jehněčí s nádivkou" a vyjede celá řada receptů, možná, že některý bude ten správný?! Já mám s popisovanou žemlovou nádivkou jen pečené kůzlečí:
PEČENÉ KŮZLEČÍ S NÁDIVKOU - VLASTA
Přední polovina kůzlete, 80 g másla, 50 g slaniny, sůl.
Maso opereme a osolíme. V hrudi uděláme kapsu, naplníme ji nádivkou a zašijeme. Kapsa nesmí být příliš plná, aby při pečení nepraskla. Na pekáči rozpustíme máslo a slaninu a opečeme maso ze všech stran. Podléváme teplou vodou a pečeme doměkka. Podáváme se špenátem a houskovým knedlíkem.
Nádivka: Máslo se žloutky utřeme se 2 lžícemi strouhanky, přidáme na kostičky nakrájené rohlíky (zvlhčené mlékem). Promícháme, osolíme, přidáme muškátový květ a petrželku. Nakonec vmícháme tuhý sníh.
Ostatní nádivky, které ke skopovému mám, mají jinou skladbu. Tento recept je z hodně starého čísla časopisu Vlasta a ten, kdo to tam vložil, zkopíroval recept ze staré kuchařky (ze "Sandtnerky"), nádivka je opsaná doslovně, recept v Sandtnerce se jmenuje "Nadívané jehněčí nebo kozlečí". Možná jsem trochu pomohla, možná ne. Přesný rozpis ingrediencí ze Sandtnerky na nádivku můžu poslat. ;-);-) Zdravím!:-K:-K

hospodyne

26. 9. 2019 19:20

Veronika.Hrozna: zkuste naplnit jehněčí velikonoční nádivkou, trochu vylepšenou - místo mléka použít smetanu, na kostičky kvalitní uzené, dost česneku a majoránky. Já dávám ještě naši slaninu, kterou nakládáme s česnekem. Naplněné jehněčí obložím cibulí a hodně slaniny, ale tady se meze nekladou. Podlévám jen po troškách až v polovině pečení, snažím se výpek trochu připékat, aby byl nahnědlý a přípečky svědomitě oškrabuji. Ale musí se to hlídat, aby se to nepřipeklo příliš. Máslo dávám až ve finále.

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

26. 9. 2019 18:37

Moc díky za recept, s těmi opečenými rohlíky to bude mňamka. Zvláštní je ta smetana, běžně v náplních do masa není. Houby tam sousedka nedává , majoránku ano , ale určitě ještě nějaké koření, ale to mi neřekne! Asi jí baví, koukat na mne , jak to její jehněčí tlačím do hlavy!:-D:-D:-D

tejaja tejaja

26. 9. 2019 17:33

MamlajdaD: Anička, jahňa kupujem od jedného pána, ktorý ich cez leto vychová, na jeseň príde mäsiar, zabije, vypitvá, naporcuje na diely. Zvyšok si už musím naporcovať do mrazáku sama. Ide to ale rýchlo, lebo mäsiar je pedant a diely sú parádne očistené, odblanené. Platím 6,- € za kilo živej váhy + 3,- za mäsiara. Kupujem jahňa takto už roky. My sme spokojní, pán je spokojný, lebo nemusí kosiť. :-D

tejaja tejaja

26. 9. 2019 17:32

Veronika.Hrozna: Asi to nebudeš plniť celé jahňa, nie? To by bolo pre čatu. ;-) Jeden recept na plnené jahňacie mám tu: https://www.toprecepty.cz/recept/25285-plneny-jehn...
Ale ak niečo chcem plniť, trebárs akúkoľvek hydinu, plním podľa tohto receptu: https://www.toprecepty.cz/recept/3740-slepici-obed...

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

26. 9. 2019 16:54

<3 Nádherný recept! Nemáš náhodou i recept na plněné jehně , sousedka mi ho slibuje aspoň 10 let a furt nic! Ona ho peče na Velikonoce a je to ukrutně dobré! Asi má nějakou vychytávku a nechce prozradit! A jediné co vím, že jsou v tom rohlíky a sníh z bílků.....:-((

MamlajdaD MamlajdaD

26. 9. 2019 16:37

Taková dobrota! Masíčko i pohankový kuba! :-8:-Q<3 Jenže já si taky udělám jenom toho kubu (ale i tak si pochutnám, o tom není pochyb:-D;-)). To jehněčí se tady sežene leda před velikonocemi, kolem 300,- Kč za krk, kde je víc kostí než masa a dál se to šplhá na 5 - 6 stovek. Tak recept uložím do oblíbených a uvidíme!;-) Ale receptík je to opravdu skvělý, o tom není pochyb. :yes::-K<3

Lenunka Lenunka

26. 9. 2019 13:06

JanaDorazinova: taky by mi stačil, vypadá moc dobře:-)

tejaja tejaja

26. 9. 2019 11:43

JanaDorazinova: Janka smola, už nie je. ;-):-D

JanaDorazinova JanaDorazinova

26. 9. 2019 11:41

Stačil by mi ten pohankový kuba :-). U nás jehněčí stejně neseženu :yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: jehněčí kyta recepty jehněčí kýta top recepty jehněčího masa jehněčí kýta recept

Suroviny: kýta jehněčí, česnek, slanina uzená, sůl, pepř, cibule, tymián, pohanka, houby sušené, cibule, česnek, kmín celý, majoránka, sůl, pepř, olej

TopRecepty.cz

Jehněčí kýta s pohankovým kubou

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AV49